Now Reading:
Vinari prijavite se na 54. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske! – Po prvi puta dodjeljivat će se nagrada i za najbolje ekološko vino
Full Article 2 minutes read

Vinari prijavite se na 54. Izložbu vina kontinentalne Hrvatske! – Po prvi puta dodjeljivat će se nagrada i za najbolje ekološko vino

izlozba vina

Ovogodišnja 54. Izložba vina kontinentalne Hrvatske održat će se 10. lipnja ove godine u Svetom Ivanu Zelini.

Pozivaju se svi vinari iz Zagrebačke županije koji proizvode vino da dostave svoje uzorke na ocjenjivanje od 6. do 10. svibnja u vremenu od 9 do 15 sati u Gradsku vijećnicu Grada Svetog Ivana Zeline (Trg Ante Starčevića 12) i time konkuriraju za nagrade.

Uzorke će ocjenjivati osamnaesteročlani stručni žiri pod vodstvom prof.dr.sc. Ane Jeromel, a ocijenjenim uzorcima namijenjene su zlatne, srebrne i brončane medalje te priznanja. Ovo je prvi put da će se dodjeljivati nagrade za najbolje ocijenjeno ekološko vino.

Osim odličja, nagrade će biti dodijeljene u sljedećim kategorijama: nagrada „Ljerka Habuzin“ za najbolje ocijenjeno vino autohtone sorte Kraljevina, nagrada „Milan Pažić“ za najbolje ocijenjeno bijelo suho mirno vino, nagrada „Pero Krznarić“ za najbolje ocijenjeno vino s ostatkom neprovrelog šećera, izuzev predikatnih vina, nagrada za najbolje ocijenjeno predikatno vino, nagrada za najbolje ocijenjeno crno vino, nagrada za najbolje ocijenjeno pjenušavo vino, nagrada za najbolje ocijenjeno voćno vino i nagrada za najbolje ocijenjeno ekološko vino.

Izlagač je obvezan dostaviti 4 boce vina za svaki prijavljeni uzorak u 1/1 ili 0,75 ambalaži, a predikatna i desertna vina u originalnoj ambalaži od 0,2 do 0,75 litara. Boce opremljene etiketom ulaze u natjecanje za najljepši vizualni identitet boce.

Odličje šampiona Zagrebačke županije dodijelit će se za vina u pojedinim skupinama koja moraju biti ocijenjena u konkurenciji najmanje 5 vina s najmanje 85 bodova te da se proizvode za tržište i to: bijela mirna suha vina, bijela mirna vina s ostatkom sladora, ružičasta i crna mirna vina, pjenušava vina, specijalna vina, vina iz posljednje godine berbe te ukupni županijski šampion.

Inače, kotizacija iznosi 100 kuna po uzorku vina, a za sve uzorke županijskih vinara koji osvoje zlatnu i srebrnu medalju na ocjenjivanju, sudjelovanje je besplatno i kotizaciju snosi Zagrebačka županija.

Poziv za sudjelovanje možete preuzeti ovdje, a prijavni obrazac ovdje.

www.sjever.hr
06.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.