Now Reading:
NOVI ŠOK ZA GRAĐANE Prijeti nestašica još jedne namirnice
Full Article 1 minutes read

NOVI ŠOK ZA GRAĐANE Prijeti nestašica još jedne namirnice

Od WC papira, preko ulja do brašna…svako malo čujemo ili pročitamo da neka namirnica nedostaje u trgovinama ili pak da nestašica prijeti, a popisu je dodan još jedan proizvod.

Naime, kako navode njemački mediji, a prenosi Fenix magazin, trgovačkim lancima u Njemačkoj prijeti nestašica rajčice iz konzerve pa bi Aldi, Edeka i Lidl mogli ostati bez ove namirnice.

Dva su razloga zbog čega bi moglo doći do otežane opskrbe konzerviranim rajčicama. Prvi je razlog prekomjerna kupovina konzerviranih namirnica jer mnogi građani u strahu od nestašice stvaraju zalihe konzervirane hrane koja ima duži rok trajanja. Drugi razlog za nestašicu je taj što poljoprivrednici u Italiji sve manje sade rajčicu, brojne obradive površine u Italiji na kojima se sadila rajčica se prenamjenjuju, prenosi Fenix magazin.

-Površine na kojima su zasađene rajčice u Italiji padaju za oko 10 posto, dijelom zato što se farmeri odlučuju za druge usjeve – rekao je izvršni direktor njemačke tvrtke za konzerviranje Hengstenberg Andreas Reimer.

Kao što to obično biva, ako je krenulo „vani”, uskoro bi se isto moglo dogoditi i u Lijepoj našoj.

www.sjever.hr/fenix-magazin.de
04.05.2022.

Input your search keywords and press Enter.