Now Reading:
Kovačević najavio derbi prvenstva: Želim Rudešu da ostane tu gdje jest, iza nas
Full Article 3 minutes read

Kovačević najavio derbi prvenstva: Želim Rudešu da ostane tu gdje jest, iza nas

U sklopu 26. kola Druge HNL vodeća momčad Lige NK Varaždin gostuje u Zagrebu kod drugoplasiranog Rudeša, a susret je najavio trener Varaždina Mario Kovačević istaknuvši kako je možda riječ i o derbiju prvenstva.

U subotu se sastaju dvije ponajbolje ekipe prvenstva, no Varaždinci se za utakmicu pripremaju kao i za svaku drugu, pa je cilj, naravno, pobjeda.

-Želimo zadržati prvo mjesto. Veseli me što smo u uzlaznoj putanji forme, no remete nas ozljede i crveni karton Matije Kolarića. Ta naša desna strana koja je bila u najboljoj formi nažalost neće moći prekosutra igrati, Kolarić zbog crvenog kartona, a Herrera i Domjanić zbog ozljede, ali ostali su spremni – pojasnio je Kovačević naglasivši kako je Rudeš dobra ekipa i kako im želi da ostanu ovdje gdje jesu, iza prvoplasiranog Varaždina.

-Ja ću sve učiniti da svoje igrače pripremim što bolje i da igraju kako se dogovorimo, hrabro i odlučno. Ne bojim se da onda rezultat ne bi bio pozitivan za nas – dodao je.

Psihološku prednost Varaždincima sasvim sigurno će donijeti i velika pobjeda iz prošlog kola protiv druge momčadi Osijeka i vjerojatno najboljeg poluvremena ove sezone. S druge strane momčad Rudeša ulazi u ovaj susret nakon neočekivanog poraza u Opatiji.

-Rudešu je to zadnja prilika, nemaju više što tražiti ako izgube. Oni su se nadali da će nas do ove utakmice preskočiti, no nismo se dali. Nije lako cijelu sezonu držati formu, ali u glavnom dijelu sezone počeli smo bolje igrati i u 10 kola primili smo samo četiri gola – rekao je Kovačević.

S obzirom da će Rudeš kao domaćin učiniti sve da pobjedi, njegov recept je iskoristiti svaku priliku kako bi napali protivnika i postigli što više pogodaka.

-U ovoj sezoni u 12 utakmica kod kuće Rudeš je postigao 11 pobjeda i jedan remi. Dobro smo ih analizirali, respektiramo ih, ali mislim da moji igrači imaju dovoljno iskustva da smire loptu i pokažu da smo u ovom trenutku bolja ekipa od Rudeša – najavio je trener Varaždina.

Varaždin bi pobjedom protiv drugoplasirane ekipe mogao napraviti velik korak prema povratku u Prvu HNL, no trener Kovačević poručuje kako nema opuštanja do kraja prvenstva.

-U lijepoj smo situaciji, ali ništa nije gotovo. Učinit ćemo sve da pobijedimo i da nakon te utakmice budemo bliže Prvoj HNL, ali matematički će trebati još vremena da to ostvarimo – zaključio je Kovačević pozvavši navijače da u subotu dođu u Zagreb bodriti svoj klub u borbi za naslov prvaka i povratak u elitni rang nogometa.

tklopotan / www.sjever.hr
28.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.