Now Reading:
NEVJEROJATNA PRIČA Pročitajte kako su iz hladne Drave varaždinski policajci junački spasili dječaka od sigurne smrti: Taj dečko je jednostavno trebao ostati živ, druge nema
Full Article 4 minutes read

NEVJEROJATNA PRIČA Pročitajte kako su iz hladne Drave varaždinski policajci junački spasili dječaka od sigurne smrti: Taj dečko je jednostavno trebao ostati živ, druge nema

Bizaran slučaj koji zaprepastio varaždinski kraj i cijelu zemlju završio je bez težih posljedica upravo zahvaljujući junacima varaždinske policije Dejanu Kučku i Nevenu Sambolcu.

Kao što smo već izvještavali, do nemilog događaja došlo je u večernjim satima kada je dječak završio u Dravi nakon što je ugledavši psa kako trči za srnom, srna krenula trčati u smjeru nasipa i udarila 13-godišnjaka koji je od siline udara pao s nasipa u vodu derivacijskog kanala.

Njegova 14-godišnja prijateljica pokušala ga je spasiti, ali bezuspješno te je pozvala policiju. Kako je tekla akcija spašavanja ispričali su nam iz prve ruke sami policajci koji su svojim herojskim činom spasili dječaka od sigurne smrti.

-Imali smo za uručiti službena pisma na području Sračinca, ali nešto u meni govorilo mi je da se moramo požuriti. U dogovoru s kolegom krenuli smo zaobilaznicom malo većom brzinom, međutim pri ulasku u Hraščicu stigla je dojava od OKC-a da imaju poziv od djevojčice koja je dojavila da se utapa dječak. Odmah smo upalili rotirke i brže bolje krenuli na mjesto događaja gdje smo ugledali tri djevojčice kako stoje gore na nasipu i mašu rukama. Brzo smo se popeli na nasip i kad smo došli gore ostali smo šokirani prizorom – prisjeća se Kučko.

Naime dječaku je iznad vode virila samo glava, a on se rukama pridržavao za špagu za koju nikome nije jasno odakle se stvorila.

– Sam dragi Bog poslao je tu špagu i nas – govori Kučko. Policajac Samoblec iznimno je ponosan na svog kolegu koji ni trenutka nije dvojio već se spustio prema dječaku da ga izvuče od vode i spasi od sigurne smrti. Sambolec je asistirao Kučku s boka, jer u suprotnom bi sva trojica završila u Dravi.

-Prethodni i taj dan padala je kiša, teren je bio jako sklizak i postojala je velika opasnost da i dječaka bacimo u vodu kada prilazimo. Kolega Kučko, ne znam kako je uspio dolje do njega doći i s jednom rukom ga izvukao iz vode. S tim da nije riječ o malom djetetu, već 13-godišnjaku. Ja sam ga prebacio u naručje – govori Sambolec napominjući kako je dodatna otežavajuću okolnost bila ta što je brana u tom trenutku bila puštena i protok vode bio je duplo brži.

-Morali smo jako paziti, da je bilo tko od nas pao ne znam kako bi to završilo. Ne bi se više mogli izvući jer je kanal betoniran. Kolega Kučko je tu stvarno odigrao ulogu, bilo je užasno sklisko. Tko nije vidio ne može znati – dodaje Sambolec.

Mjesto događaja obišli su i jučer, ali špage koja je virila iz betona na tom mjestu više nije bilo.

Jedna od tri djevojčice, od kojih dvije sestre blizanke pokušavala ga je izvući, ali nije uspjela te su potom pozvale policiju. Djevojčice su plakale, tresle se od straha i bile u stanju šoka. Po završetku spašavanju policajci su ih otpratili kući i predali roditeljima. Zahvaljujući njihovoj pribranosti i pravodobnoj reakciji te žurnom dolasku policajaca, možemo reći da su svog prijatelja spasile od sigurne smrti iz hladne i nemilosrdne rijeke Drave.

Do dolaska hitne Kučko i Sambolec štitili su dječaka svojom odjećom i stavili ga u grijano vozilo, a dječak je idući dan spavao do 13 sati jer je strašno pothlađen te ga još uvijek griju kako bi postigli optimalnu temperaturu, ali dobro je i uskoro će biti pušten iz bolnice.

Kučko je tek prošle godine stigao u redove varaždinske policije, a ovaj će slučaj pamtiti do kraja života.

-Nevjerojatno je koliko je snage imao u toj vodi, on se samo rukama držao, tijelo je bilo potopljeno, a glava iznad vode. Poslije toga mi je srce bilo veliko kao kuća. Nevjerojatna priča – kaže nam Kučko, a s njim se složio i kolega Sambolec.

-Imali smo puno slučajeva, a ovdje se baš sve poklopilo. Da se samo jedan dio nije poklopio, ishod ne bi bio takav. Ne mogu vjerovati da netko može toliko izdržati u vodi, pri tom protoku. Koliko je dječak bio u vodi, možemo samo nagađati. Taj dečko je jednostavno trebao ostati živ, druge nema – rekao nam je Sambolec.

-Nema objašnjenja. Voda je bila 4 stupnja, a ako je bio unutra pola sata… Prvo srna, pa špaga, pa mi…to je nevjerojatno! – zaključio je Kučko.

abrkic/vzaktualno.hr
22.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.