Now Reading:
Speedway Grand Prix uz 16 najboljih svjetskih vozača – motociklistički događaj koji ne smijete propustiti!
Full Article 3 minutes read

Speedway Grand Prix uz 16 najboljih svjetskih vozača – motociklistički događaj koji ne smijete propustiti!

Šesnaest najboljih speedway vozača na svijetu dolazi u Hrvatsku za samo 10 dana na otvaranje nove sezone prvenstva: Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia!

-Očekujemo pun stadion s više od 6500 navijača, ali i milijune gledatelja uz TV ekrane diljem svijeta. Slika iz Međimurja odlazi putem signala Discovery Sports Events u čak 40 zemalja, a na nama je da napravimo što bolju prezentaciju Međimurja i Hrvatske – rekla je direktorica utrke i predstavnica FIM-a, Darija Pavlic.
-10 godina je prošlo od posljednje Grand Prix utrke i veselimo se da smo baš mi domaćini početku nove ere speedwaya – istaknula je.

Patryk Dudek jedan je od vozača za koje se očekuje da će se boriti za finale.
-Vozio sam u Hrvatskoj Europsko prvenstvo kao i kvalifikacije za svjetsko prvenstvo! Staza mi odgovara, nije duga, zavoji su uski i bit će dobrih vožnji – rekao je Dudek.

Uz Dudeka, Britanci se oslanjaju na Roberta Lamberta, koji je uz Woffindena kandidat za prvaka svijeta.
-Veselim se povratku u Hrvatsku, jedva čekam pune tribine na predivnom stadionu Milenium. Nekoliko puta sam ovdje vozio kvalifikacije, često treniram na stadionu Milenium i osjećam se ugodno na toj stazi. Veseli me što je upravo Hrvatska domaćin otvaranju Speedway Grand Prix sezone – rekao je Lambert.

Iz Poljske je stiglo 70 tona opreme koju montira stotinu radnika. Priprema se TV produkcija koju snima 24 HD kamera i prenosi sliku u 40 zemalja svijeta, a za sve je zaslužan Discovery Sports Events.
-Uz toliko opreme, na dva tjedna u Međimurje stiže i 120 profesionalaca koji će osigurati da nova era speedwaya počne na najbolji mogući način. Tehnix FIM Speedway Grand Prix of Croatia bit će odlična promocija hrvatskog gostoprimstva, međimurskog krajolika i sporta koji svi volimo – rekla je Darija Pavlic.

Vozač sa startnim brojem 16 bit će slovenski „as“ Matej Žagar.
-Mi u AZMS sretni smo što je Matej Žagar dobio priliku da sudjeluje i pokaže što zna na utrci za svjetsko prvenstvo. Iako prošle sezone nije osigurao svoje mjesto među najboljih 15, ipak je dobio priliku da pokaže da je i dalje u svjetskom vrhu. Vjerujem da će iskoristiti svoje iskustvo na ovoj stazi, na mjestu gdje je često slavio i postizao vrhunske rezultate – rekao je Luka Mežan iz Auto moto zveze Slovenije.

-AMZS i Slovenija će uz Mateja imati još jednog natjecatelja, u ulozi rezerve je Nick Škorja koji dosad nema puno iskustva na ovom rangu natjecanja, ali sigurni smo da će svoju priliku iskoristiti – rekao je Luka i nastavio:
-Utrka u Hrvatskoj prilika je za sve slovenske navijače da dođu navijati za Mateja i Nicka. Stadion Milenium mjesto je na kojem se uvijek vozi dobar speedway, a tako će biti i 30. travnja.

Glavna tribina je rasprodana, no ostalo je mjesta na ostalim pozicijama, stoga nemojte propustiti ovaj spektaklu u Međimurju i vidimo se na stadionu Milenium u Donjem Kraljevcu 30. travnja.

www.sjever.hr
20.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.