Now Reading:
HNS Varaždinske županije ima novo vodstvo, stranku će voditi Krunoslav Lukačić – čestitao mu Stjepan Čuraj: HNS ima što pokazati!
Full Article 3 minutes read

HNS Varaždinske županije ima novo vodstvo, stranku će voditi Krunoslav Lukačić – čestitao mu Stjepan Čuraj: HNS ima što pokazati!

U kongresnoj dvorani Arene Varaždin u utorak je održana Izborna sjednica Skupštine Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata Varaždinske županije. Za predsjednika je jednoglasno izabran Krunoslav Lukačić, potpredsjednici su Darko Majhen i Petra Horvat, a za tajnika je imenovan Nikola Sedlar.

Novoizabrani predsjednik Krunoslav Lukačić nakon održane skupštine zahvalio je kolegama iz stranke na podršci njemu i njegovom timu u novom mandatu.
-Vjerujem da će svi doprinijeti razvoju Varaždinske županije kroz politike koje će HNS zastupati u skupštini Varaždinske županije, ali i kroz jedinice lokalne samouprave gdje je HNS zastupljen kroz vijeća i gradonačelnike ili načelnike.

-Danas u nešto manjem broju sazvali smo skupštinu još u vrijeme covid mjere i 100 delegata koliko je bilo maksimalno dozvoljeno toliko ih je došlo i vjerujem da je to poruka i meni kao predsjedniku, ali i svima da HNS nastavlja dalje, jer od parlamentarnih pa do lokalnih izbora gotovo smo udvostručili broj glasova što nam daje jednu garanciju da na sljedećim izborima. Varaždinska županija sigurno ima jednog saborskog zastupnika, a tu je još cijela treća izborna jedinica, Krapinsko-zagorska i Međimurska županija – poručio je Lukačić uvjeren kako će ostvariti respektabilan rezultat i biti i dalje na pomoć svim žiteljima sjevera Hrvatske.

-U vrijeme kad smo imali potpredsjednika Vlade i ministra Štromara velika sredstva su bila ulagana u sjever. Vjerujem da će se tako nastaviti jer građani sjevera i Varaždinske županije to zaslužuju – zaključio je Lukačić.

Izbornoj skupštini nazočio je i predsjednik stranke Stjepan Čuraj koji je uputio čestitke novoizabranom predsjedniku Krunoslavu Lukačiću.

-Mislim da je HNS ovdje pokazao i dokazao se kroz nebrojeno izbornih ciklusa da ima što pokazati, da je donio rezultate i u konačnici, da će to nastaviti i dalje raditi na svim nivoima vlasti u kojima je prisutan, od općina, gradova, pa tako i kroz Županijsku skupštinu. Generalno u politici na razini cijele Hrvatske treba jedna stranka koja će se upravo ovako ponašati prema svojim građanima, nuditi rezultat, odgovorno, dostojno, umjereno i argumentirano, prije svega s rezultatima ići pred građane – rekao je Čuraj uz naglasak na novom, mladom vodstvu.

-Naravno, to ne znači da se odričemo bilo koga od starijih već kombinacija na leđima onih starijih, na njihovim ramenima graditi dalje. Varaždinska županija zorni je primjer tome kako možemo na ramenima onih koji su zbilja postigli puno i napravili velike promjene raditi dalje i biti još bolji – zaključio je Čuraj.

Sjednici su nazočili i dosadašnji v.d. predsjednika ŽO HNS-a Varaždinske županije Marijan Škvarić, potpredsjednik stranke Mirko Korotaj, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Jasmin Krizmanić, saborski zastupnik Predrag Štromar, predsjednik HNS-a Krapinsko-zagorske županije Robert Šplajt,  predsjednik Županijske organizacije HNS-a Međimurske županije Nenad Hranilović, predsjednik bjelovarsko-bilogorskog HNS-a Neven Alić, Goran Pakasin iz koprivničko-križevačkog HNS-a, predsjednica Ženske inicijative HNS-a Karolina Juzbašić, Zlatan Mošmondor, Alen Leverić te predsjednik varaždinske gradske podružnice Igor Klopotan.

abrkic/sjever.hr
12.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.