Now Reading:
PRUŽI RUKU Koprivničko-križevačka županija kreiranjem povoljnih uvjeta zdravstva i socijale pomaže svojim stanovnicima – održano predavanje o Alzheimerovoj bolesti i demenciji
Full Article 2 minutes read

PRUŽI RUKU Koprivničko-križevačka županija kreiranjem povoljnih uvjeta zdravstva i socijale pomaže svojim stanovnicima – održano predavanje o Alzheimerovoj bolesti i demenciji

Prošlog tjedna u prostorijama Stručno-znanstvenog odjela Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održan je 2. Alzheimer café za pružatelje socijalnih usluga za starije i teško bolesne odrasle osobe s područja Koprivničko-križevačke županije.

Predavanju je ispred Koprivničko-križevačke županije, koja je ujedno bila i suorganizator događanja, prisustvovala pročelnica UO za zdravstveno – socijalne djelatnosti Maja Blažek koja je u prigodnom govoru istaknula županijske programe kojima Županija kreira uvjete u području zdravstva i socijale te na taj način pomaže stanovnicima.

Na predavanju se razgovaralo o Alzheimerovoj bolesti i drugim oblicima demencija, njihovim simptomima te načinima kako postupati s osobom oboljelom od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencija. Nedovoljna informiranost građana o spomenutoj bolesti dovodi do osuđivanja oboljelih osoba od Alzeimerove demencije i drugih demencija, do njihove isključenosti, otuđenosti, što njihov život čini još težim. Oboljele osobe najviše trebaju podršku svoje obitelji i rodbine, no ista se često ne zna pravilno suočiti s njihovom bolesti te ne znaju kako i na koji način postupati s njima.

Predavanje je održao Andrej Prošev, liječnik psihijatar, koji pruža psihijatrijsku pomoć korisnicima oboljelima od spomenutih bolesti u dnevnom boravku u Domu za starije i nemoćne osobe Čakovec – Depadansa, a o radu, funkcioniranju dnevnog boravka i iskustvima s korisnicima govorile su zaposlene stručnjakinje (socijalne radnice).

Predavanje je održano u sklopu projekta „PRUŽI RUKU“ čiji nositelj je Međimurska županija, UO za zdravstvo i socijalnu skrb, pod vodstvom pročelnice Sonje Tošić – Grlač, dok je suorganizator predavanja bila Koprivničko – križevačka županija, UO za zdravstveno – socijalne djelatnosti, sufinanciranog u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, iz Europskog socijalnog fonda.

sjever.hr/kckzz.hr
12.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.