Now Reading:
PRUŽI RUKU Koprivničko-križevačka županija kreiranjem povoljnih uvjeta zdravstva i socijale pomaže svojim stanovnicima – održano predavanje o Alzheimerovoj bolesti i demenciji
Full Article 2 minutes read

PRUŽI RUKU Koprivničko-križevačka županija kreiranjem povoljnih uvjeta zdravstva i socijale pomaže svojim stanovnicima – održano predavanje o Alzheimerovoj bolesti i demenciji

Prošlog tjedna u prostorijama Stručno-znanstvenog odjela Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održan je 2. Alzheimer café za pružatelje socijalnih usluga za starije i teško bolesne odrasle osobe s područja Koprivničko-križevačke županije.

Predavanju je ispred Koprivničko-križevačke županije, koja je ujedno bila i suorganizator događanja, prisustvovala pročelnica UO za zdravstveno – socijalne djelatnosti Maja Blažek koja je u prigodnom govoru istaknula županijske programe kojima Županija kreira uvjete u području zdravstva i socijale te na taj način pomaže stanovnicima.

Na predavanju se razgovaralo o Alzheimerovoj bolesti i drugim oblicima demencija, njihovim simptomima te načinima kako postupati s osobom oboljelom od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencija. Nedovoljna informiranost građana o spomenutoj bolesti dovodi do osuđivanja oboljelih osoba od Alzeimerove demencije i drugih demencija, do njihove isključenosti, otuđenosti, što njihov život čini još težim. Oboljele osobe najviše trebaju podršku svoje obitelji i rodbine, no ista se često ne zna pravilno suočiti s njihovom bolesti te ne znaju kako i na koji način postupati s njima.

Predavanje je održao Andrej Prošev, liječnik psihijatar, koji pruža psihijatrijsku pomoć korisnicima oboljelima od spomenutih bolesti u dnevnom boravku u Domu za starije i nemoćne osobe Čakovec – Depadansa, a o radu, funkcioniranju dnevnog boravka i iskustvima s korisnicima govorile su zaposlene stručnjakinje (socijalne radnice).

Predavanje je održano u sklopu projekta „PRUŽI RUKU“ čiji nositelj je Međimurska županija, UO za zdravstvo i socijalnu skrb, pod vodstvom pročelnice Sonje Tošić – Grlač, dok je suorganizator predavanja bila Koprivničko – križevačka županija, UO za zdravstveno – socijalne djelatnosti, sufinanciranog u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, iz Europskog socijalnog fonda.

sjever.hr/kckzz.hr
12.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.