Now Reading:
MODRO NEBO IZNAD ČAKOVCA Pušteni plavi baloni povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu
Full Article 2 minutes read

MODRO NEBO IZNAD ČAKOVCA Pušteni plavi baloni povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu

U centru Čakovca prigodno je obilježen Svjetski dan autizma puštanjem plavih balona čime se želi skrenuti pozornosti javnosti diljem svijeta na sve veći problem ovoga složenog poremećaja koji se kod pojedinaca najčešće razvije u prve tri godine života i uglavnom traje do kraja života.

Članovi i volonteri udruge „Pogled“ iz Nedelišća educirali su građane o autizmu kao kompleksnom razvojnom poremećaju čiji je specifičan uzrok još nepoznat.

Predsjednik Udruga za autizam Pogled Edgar Glavaš kazao je kako ovakve akcije služe da se ukaže da postoje djeca s autizmom i udruge koje o njim brinu.

-Udruga se uglavnom financira iz donacija, a uz puštanje balona organiziramo i teniski turnir, mini golf turnir i mnoge razne akcije. Doniran nam je prostor u dvorani, brojni volonteri dolaze vježbati s djecom, gimnastiku ili plivanje. Udruga okuplja roditelje iz Međimurja, Varaždinske županije, a imamo roditelje iz Križevaca – rekao je Glavaš.

Na promotivnom štandu udruge aktivisti i članovi udruge prodavali su prigodne ukrasne i uporabne predmete a sav prihod utrošit će se za aktivnosti udruge i potrebite terapije članova udruge koji imaju djecu s autizmom, a podržao ih je i župan Matija Posavec.

sjever.hr/Facebook Međimurska županija
09.04.2022.

Input your search keywords and press Enter.