Now Reading:
Prihvatni centar u Varaždinskim Toplicama vrvi od igračaka, djece i autića – Kovačić: Život ide dalje…
Full Article 2 minutes read

Prihvatni centar u Varaždinskim Toplicama vrvi od igračaka, djece i autića – Kovačić: Život ide dalje…

U prihvatnom centru u Domu 2 Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice smješteno je stotinjak osoba iz ratom pogođene Ukrajine, a ravnatelj Denis Kovačić u srijedu je Damiru Trutu, ravnatelju Ravnateljstva civilne zaštite i izvršnog predsjednika Hrvatskog crvenog križa Robertu Marktu pokazao kako izbjegli iz Ukrajine tamo žive.

Kako je pojasnio Kovačić, u Varaždinskim Toplicama trenutno je smješteno 46 djece svih dobi, od dojenčadi do srednjoškolaca i studenata.

-Imamo jedan dio od tih kapaciteta, od tih 100 kreveta, koji smo odvojili, s obzirom da znamo u kakvoj se epidemiološkoj situaciji nalazimo, da možemo u ovom objektu zbrinuti i osigurati izolaciju za određeni broj ljudi – rekao je Kovačić dodavši kako sa svim uključenim službama sve bolje surađuju.

-Trenutno imamo jednu ženu koja je bila iz ovog objekta premještena na liječenje na neurologiji u Varaždinu i koja se vratila u ponedjeljak i sad se nalazi kod na rehabilitaciji, u bolničkim odjelima – kazao je Kovačić.

U Varaždinskim Toplicama, prema Kovačićevim riječima sve vrvi od igračaka, djece i autića, a za malene Ukrajince osigurali su i igraonicu. Tamošnju osnovnu školu pohađa 20-ak ukrajinskih učenika, a život se, kaže Kovačić, odvija normalno koliko je moguće.

-Ali sad je jednostavnije i puno mirnije u odnosu na onaj trenutak kad su dolazili usred noći, u rano jutro. Teško je bilo pohvatati komunikaciji i podatke. Mi precizno vodimo podatke, Crveni križ i civilna zaštita. Sad je normalna komunikacija uspostavljena – istaknuo je Kovačić.

Da život ide dalje dokazuje i grupa mladih sportaša koja se iz Varaždinskih Toplica uputila u Estoniju, na natjecanje u hrvanju i osvojila dvije zlatne medalje.

tklopotan / www.sjever.hr
31.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.