Now Reading:
WINE EnoGastro Vip Event u Splitu – Održano vrhunsko enogastronomsko druženje
Full Article 2 minutes read

WINE EnoGastro Vip Event u Splitu – Održano vrhunsko enogastronomsko druženje

U splitskom hotelu Amphora u četvrtak je održan drugi dio ovogodišnje manifestacije WINE EnoGastro Vip Event.

Na prostoru u kojem su svoja izlagačka mjesta imali mnogobrojni vinari i proizvođači te distributeri prehrambenih proizvoda, mogli su se kušati, uz ugodne razgovore i upoznavanja te sklapanja korisnih poslova, razne delicije, a nakon uvodnog pozdrava mnogobrojnih sponzora koji su prepoznali ovu manifestaciju i podržali je, poslužena su i mnoga fina jela kao što su kanapei s bakalarom i tanko rezani roastbeef na rikoli s cherry rajčicama.

Kao gosti manifestacije bili su polaznici Veleučilišta Aspire koji su goste nudili s kanapeima s tematikom srednje Dalmacije, a održane su radionice za ugostiteljsko-turistički sektor. Sommelier Siniša Koceić predstavio je temu “Zlatarica i Trnjak – princeza i vitez Dalmatinske zagore”.

Vlasnik marketinške agencije ATAUCTUS, Josip Ukalović govorio je o digitalnom marketingu u turizmu i ugostiteljstvu.

Vinska stručnjakinja Manuela Maras i novinarka Sunčana Barušić objasnile su koliko je bitna promocija vina u medijima, dok je sommelierka Mira Šemić prisutnima dočarala svijet vina istarske vinarije Prelac.

F&B manager u Hotelima Baška Voda, Renato Todesca govorio je kako funkcionira u hotelima profesionalni odjel nabave hrane i pića.

Mario Majce iz Badela 1862., prisutne je uveo u svijet miksologije te im ponudio na kušanje nekoliko koktela na bazi Antique Pelinkovca. Sommelier Jure Andrijašević imao je temu Putevi i stranputice modernog gina.

Nakon zatvaranja izlagačkog prostora održana je degustacijska humanitarna večera koju su vodili glavni Chef hotela Amphora Bruno Čuturić i njihov FB Manager Jadran Ćuzela.

Gosti su tijekom večere imali prilike kušati jela od carpaccia od sipe, preko tartara od jadranskih kozica, Cromarisovog fileta brancina sa zelenim bobičastim povrćem do PIK-ovih dugo kuhanih pa pečenih junećih obraza. Sva su jela pratila odlično uparena vina gostujućih vinara Cossetto, Prelac, Ščurek, Vina Jakovac, IURIS i Vinarija Matić. A moderator cijele ove priče bio je Jure Andrijašević i imao je sve konce u svojim rukama, a glavne komentare o vinu smo imali od Mire Šemić i Manule Maras.

Partneri događanja bili su Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Grad Split, TZG Splita, Hrvatska gosodarska komora, ŽK Split i Hotel AMPHORA.

Nakon Splita, 24. ožujka WINE EnoGastro Vip Event održat će se u Zagrebu u hotelu WESTIN.

www.sjever.hr
20.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.