Now Reading:
U Zagorju gori na sve strane – Zagorski vatrogasci u dva dana intervenirali šest puta
Full Article 2 minutes read

U Zagorju gori na sve strane – Zagorski vatrogasci u dva dana intervenirali šest puta

Policijski službenici Policijske uprave krapinsko – zagorske evidentirali su pet požara na otvorenom prostoru i jedan požar na građevinskom objektu.

U ponedjeljak je došlo do požara suhe trave i niskog raslinja na zapuštenom poljoprivrednom zemljištu u Proseniku Začretskom, gdje je 57-godišja hrvatska državljanka spaljivala travu pri čemu je došlo do nekontroliranog širenja vatre. Nema ozlijeđenih osoba i nema štete. Požar su ugasili pripadnici DVD Gubaševo te pripadnici ZJVP Zabok.

U Štuparju je isto tako u ponedjeljak došlo do požara na zapuštenom poljoprivrednom zemljištu dok je 66-godišnja hrvatska državljanka spaljivala korov te je uslijed spaljivanja došlo do nekontroliranog širenja vatre. Nema ozlijeđenih osoba i nema štete. Požar su ugasili pripadnici DVD Petrovsko.

Protiv osoba će se podnijeti prijava zbog počinjenog prekršaja iz čl. 8 st. 3., Zakona o zaštiti od požara.

U nedjelju je u Vižanovcu, na neutvrđen način došlo do požara suhe trave i niskog raslinja na zemljištu nepoznatog vlasnika, a u ponedjeljak se uslijed jakog vjetra požar ponovo aktivirao i došlo je do širenja vatre na drvene stupove električne energije. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a požar su ugasili pripadnici DVD Belec.

Također u ponedjeljak u Andraševcu i mjestu Pece došlo je do manjih požara suhe trave i niskog raslinja, bez širenja i bez štete. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a požare su ugasili pripadnici DVD Budinšćina i Oroslavje.

www.sjever.hr
15.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.