Now Reading:
Tradicija je nastavljena: male maškare zavladale Knegincem i za svaki slučaj spalile čak dva fašnika
Full Article 2 minutes read

Tradicija je nastavljena: male maškare zavladale Knegincem i za svaki slučaj spalile čak dva fašnika

Tradicija u Općini Gornji Kneginec nastavljena je i ovog fašnika, a nakon što su male maškare iz Dječjeg vrtića Bubamara već u jutarnjim satima preuzele ključeve Općine od načelnika Gorana Kaniškog ulicama su zavladale kreativne maske, smijeh i veselje.

Unatoč situaciji s koronavirusom, uz pridržavanje epidemioloških mjera tradicija kneginečkog fašnika nastavljena je i ove godine, a kako je naglasio načelnik Kaniški, upravo zbog pandemije koja ne jenjava već dvije godine, ljudi su bili itekako željni ovakvih događanja.

-Zadovoljan sam kako su djeca danas odradila posao. Ona su ujutro preuzela ključeve Općine i tijekom dana se zabavljala međusobno, a zabavila su i naše sumještane. Općina ih je počastila s krafnama, kuhanim čajem i slatkišima, tako da je iza nas jedan ugodan dan – poručio je Kaniški dodavši kako je fašnik dan kada se mladi mogu malo proveseliti, a želi im da upravo tako veselo nastave i u daljnjem životu.

Okupljeni mještani za sve loše što im se dogodilo u protekloj godini okrivili su fašnika, a kako bi im proljeće donijelo samo dobre i radosne vijesti za svaki slučaj spalili su ih čak dva. U organizaciji Općine, općinske Turističke zajednice i Dječjeg vrtića Bubamara uz program mališana, uprizorena je i fašnička svadba.

tklopotan / www.sjever.hr
01.03.2022.

Input your search keywords and press Enter.