Now Reading:
Varaždinska županija solidarna s Ukrajinom. Je li Varaždin uskoro treći grad u Hrvatskoj koji će primiti imigrante iz Ukrajine?
Full Article 1 minutes read

Varaždinska županija solidarna s Ukrajinom. Je li Varaždin uskoro treći grad u Hrvatskoj koji će primiti imigrante iz Ukrajine?

Prve izbjeglice iz Ukrajine već su stigle u Hrvatsku, a za njihov dolazak priprema se i Varaždinska županija, zaključeno je to u petak na radnom sastanku župana Anđelka Stričaka s gradonačelnicima i načelnicima te članovima Stožera civilne zaštite.

Procjenjuje se kako je dosada iz Ukrajine izbjeglo preko 300 000 ljudi, a ta brojka mogla bi se popesti i do 4 milijuna.
Dio Ukrajinaca koji su uspjeli napustiti svoju zemlju kojom trenutno prolaze ruski tenkovi nalazi se u Osijeku, gdje je osigurano 100 ležajeva, a u pripremi ih je još 200.

Kako bi pripomogli Ukrajincima prihvatni centar priprema se i na varaždinskom području gdje će biti osigurana psihosocijalna podrška i sve što je potrebno od strane Crvenog križa.

-I sami smo kao narod prošli kroz Domovinski rat i vjerujem da svi naši sugrađani suosjećaju s ukrajinskim narodom – rekao je na sastanku u petak župan Stričak, na kojem je jednoglasno prihvaćen prijedlog kojim će gradonačelnici, načelnici, predstavnici društava Crvenog križa i vatrogasaca te ravnatelji zdravstvenih ustanova pružiti svu potrebnu organizacijsku i logističku podršku.

Gdje bi taj centar trebao biti uputili smo upit Stožeru civilne zaštite Varaždinske županije koji ćemo naknadno objaviti.

Foto: unsplash

abrkic/sjever.hr
28.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.