Now Reading:
Pobratimili se gradovi Oroslavje i Saint Paul’s Bay s Malte – Petek: U ova teška vremena važno je da smo spremni za prijateljstvo i suradnju na globalnoj razini
Full Article 3 minutes read

Pobratimili se gradovi Oroslavje i Saint Paul’s Bay s Malte – Petek: U ova teška vremena važno je da smo spremni za prijateljstvo i suradnju na globalnoj razini

U Uredu župana Krapinsko – zagorske županije u ponedjeljak je održan prijem za delegaciju grada Saint Paul’s Baya s Malte i gradonačelnika Oroslavja Viktora Šimunića, koji su dan prije obavili ceremoniju bratimljenja njihovih dvaju gradova.

Delegaciju je dočekala zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek koja je tom prilikom naglasila da s velikim zadovoljstvom pozdravlja bratimljenje malteškog grada i kako je rekla, našeg Oroslavja.

-U ovo teško vrijeme s obzirom na stvari koje se događaju posljednjih nekoliko dana, ponovno dolazi do izražaja koliko je važno da međusobno surađujemo, prijateljujemo i da smo spremni naše zajedničke interese realizirati na obostrano zadovoljstvo, te da smo isto tako spremni na prijateljstvo i suradnju ne samo na regionalnoj već i na globalnoj razini – rekla je Petek te dodala kako ovo bratimljenje nije samo na korist građanima i građankama pobratimljenih gradova, nego ono ima veliku važnost kako za Krapinsko – zagorsku županiju, tako i za Republiku Hrvatsku.

– Razgovaravši danas o našim državama, uvidjeli smo kako imamo imamo mnogo sličnosti i razlika i upravo iz toga se mogu dogoditi, kreirati i u konačnici realizirati mnogi projekti te se iskreno nadam da je ovo početak jednog lijepog prijateljstva Krapinsko -zagorske županije, Republike Hrvatske i Malte – kazala je Jasna Petek.

Zadovoljstvo spomenutim bratimljenjem nije krio ni gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić koji je istaknuo kako je to velika stvar za njegov grad.

– Smatram da smo s ovim zapravo svi na dobitku, cijela županija jer premali smo da bi se dijelili te trebamo surađivati. Trebamo im pokazati sve ljepote kak’ našeg Oroslavja tak i kompletne županije. Mi smo im jedan dan posvetili na razgledavanje i upoznavanje Oroslavja, gdje ćemo i danas provesti ostatak dana – rekao je gradonačelnik Šimunić dodavši kako su svojim gostima s Malte pokazali i ljepote Bistrice, Gornje i Donje Stubice, a odveli su ih i na Vuglec Breg.

– Smatram da Zagorje ima puno ljepota i treba uživati u njima. Još jednom napominjem, kako je ovo velika, možda i povijesna stvar, jer prvi puta su se pobratimili gradovi dvije države, Hrvatske i Malte – zaključio je Šimunić.

Gradonačelnik malteškog grada Saint Paul’s Baya Alfred Grime također se složio s time kako će od ovog bratimljenja koristi imati obje zemlje.

– Ova naša pustolovina započela je prije nekoliko mjeseci i nadamo se da od nje neće profitirati samo lokalne zajednice već, ono što je puno bitnije, koristi će imati obje zemlje. Ovaj današnji posjet pokazuje početak nove pustolovine gdje vidimo da će ne samo političari već i ljudi profitirati u budućnosti – rekao je gradonačelnik Grime dodavši kako će ih gradonačelnik Šimunić kroz nekoliko mjeseci posjetit te će početi raditi na programima napretka.

www.sjever.hr

28.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.