Now Reading:
Predstavljen program jubilarnog 15. GFUK-a – Petek: Lijepa festivalska priča koja kazalište dovodi u Zagorje!
Full Article 2 minutes read

Predstavljen program jubilarnog 15. GFUK-a – Petek: Lijepa festivalska priča koja kazalište dovodi u Zagorje!

Nakon godišnje skupštine, osnivač GFUK-a, Adam Končić predstavio je novu stranicu festivala te najavio jubilarno 15. izdanje festivala kojem je dosad svjedočilo gotovo 80 000 posjetitelja.

Istaknuo je kako je u proteklih 14. godina festivala, od 2008. godine, ovaj kazališni festival ugostio 41 740 posjetitelja u Krapini, odnosno 37 550 po Zagorju, što je ukupno 79 490 posjetitelja.

-Odigrano je 111 kazališnih naslova, ukupno 299 izvedbi. Gostovali smo u ukupno 9 gradova diljem Zagorja – Donja Stubica, Klanjec, Lepoglava, Novi Marof, Oroslavje, Pregrada, Zabok, Zlatar i po prvi puta, od prošle godine Zaprešić. Sa nama je 25. općina – Bedekovčina, Bednja, Bistra, Brdovec, Cestica, Desinić, Hum na Sutli, Kneginec, Konjščina, Krapinske Toplice, Kumrovec, Lobor, Ljubeščica, Mače, Marija Bistrica, Mihovljan, Petrijanec, Pušća, Radoboj, Sveti Ilija, Sveti Križ Začrtje, Tuhelj, Veliko Trgovišće, Vinica, Zlatar Bistrica – rekao je Končić.

Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek kazala je kako je riječ o izrazito važnoj manifestaciji za Krapinsko-zagorsku županiju koja se posebno financira iz županijskog proračuna.

-Ovaj glumački festival je zaista jedna lijepa kazališna priča koja kazalište dovodi u Zagorje, ne samo u Krapinu nego i po cijeloj županiji uz podršku općina i gradova KZZ. Županija od prvih dana podržava glumački festival u Krapini i tako će biti i s ovim jubilarnim 15. izdanjem – naglasila je Petek.

Program možete provjeriti ovdje.

abrkic/sjever.hr
26.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.