Now Reading:
Jeste li dovoljno hrabri da krenete uzgajati vrhunske zagorske purane? Evo kako Vam Županija može pomoći…
Full Article 2 minutes read

Jeste li dovoljno hrabri da krenete uzgajati vrhunske zagorske purane? Evo kako Vam Županija može pomoći…

zagorski puran

Krapinsko – zagorska županija raspisala je Natječaj za uzgoj zagorskog purana na području županije u 2022. godini. Cilj mjere je povećanje broja zagorskog purana kao autohtone pasmine peradi.

Na natječaj se mogu prijaviti korisnici, uzgajivači zagorskog purana koji imaju upisane zagorske purane u JRDŽ, a da bi ostvarili potporu moraju imati minimalno 100 kljunova novoizvaljenih purića upisanih u JRDŽ.

Kako ističe pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić korisnik mora posjedovati ili imati u zakupu minimalno 25m² po kljunu površine zemljišta za držanje i ispašu novo izvaljanih purića. Putem ove mjere dodjeljivati će se potpora po kljunu za novo izvaljene puriće upisane u JRDŽ na poljoprivrednom gospodarstvu.

Visina potpore po kljunu novo izvaljanih purića upisanih u JRDŽ iznosi 50 kuna, a maksimalno do 25 tisuća kuna. Certificirani uzgajatelj zagorskog purana i nositelj potvrde o sukladnosti proizvoda sa Specifikacijom proizvoda “Zagorski puran” ima mogućnost ostvariti potporu za najviše 1000 kljunova novoizvaljenih purića upisanih u JRDŽ, a maksimalno do 50 tisuća kuna.

Osigurana sredstva u Proračunu KZŽ iznose 400 tisuća kuna, a natječaj je otvoren od 21. veljače do 23. ožujka 2022. godine.

www.sjever.hr

24.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.