Now Reading:
Zbog divljanja cijena, Vlada osigurala naknadu umirovljenicima – evo kad kreće isplata
Full Article 2 minutes read

Zbog divljanja cijena, Vlada osigurala naknadu umirovljenicima – evo kad kreće isplata

Svjedoci smo velikih poskupljenja posljednjih mjeseci – cijene divljaju za sve, od hrane do energenata, a hrvatska vlada građanima nastoji pomoći paketom novih mjera.

Među tim je mjerama naknada za umirovljenike. Kao što smo već pisali, jednokratan će dodatak varirati ovisno o visini mirovine, pa će tako umirovljenici koji imaju mirovinu do 1500 kuna dobiti naknadu od 1200 kuna, oni s mirovinom od 1500 do dvije tisuće kuna, 900 kuna, umirovljenici koji imaju mirovinu od 2000 do 3000 kuna dobit će 600 kuna dodatka, a  400 kuna dobit će oni čija mirovina je od 3000 do 4000 tisuće kuna.

U Vladi su uvjereni da umirovljenicima najavljenim dodatkom krpaju budžet i za to su izdvojili 470 milijuna kuna, donosi Dnevnik.hr.

Energetski dodatak kopija je covid dodatka iz prošle godine, poručuje ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović te poručuje da će provedba biti vrlo slična.
-Ići će preko Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, neće biti potrebne prijave, osim za one koji imaju inozemne mirovine da bi se utvrdio iznos tih mirovina – rekao je Aladrović za Dnevnik.hr.

Isplate će, kaže, krenuti krajem travnja ili početkom svibnja.

www.sjever.hr/dnevnik.hr
18.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.