Now Reading:
VAŽNO UPOZORENJE S tržišta se povlači poznati antibiotik za liječenje odraslih i djece
Full Article 50 second read

VAŽNO UPOZORENJE S tržišta se povlači poznati antibiotik za liječenje odraslih i djece

Obustava isporuke serije lijeka provodi se slijedom prijave sumnje na nedostatak film ovojnice tablete u nekoliko pakiranja

Na zahtjev Agencije za lijekove i medicinske proizvode, tvrtka Sandoz d.o.o., nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Xorimax 500 mg filmom obložene tablete (cefuroksimaksetil), provodi postupak privremene obustave isporuke serije LA6114 predmetnog lijeka do razine ljekarni.

Obustava isporuke serije lijeka provodi se slijedom prijave sumnje na nedostatak film ovojnice tablete u nekoliko pakiranja. Obustava će biti na snazi do završetka provjere, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, priopćili su iz HALMED-a.

Na tržištu Republike Hrvatske u prometu su dostupni drugi lijekovi s istom djelatnom tvari, istog farmaceutskog oblika i iste jačine, stoga obustava isporuke predmetnog lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta. Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije, poručuju iz HALMED-a.

www.sjever.hr/halmed
17.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.