Now Reading:
MURSKO SREDIŠĆE: Projekt „Vrtić za sve“ vrijedan 4,5 milijuna kuna – produljeno radno vrijeme za 58 djece
Full Article 2 minutes read

MURSKO SREDIŠĆE: Projekt „Vrtić za sve“ vrijedan 4,5 milijuna kuna – produljeno radno vrijeme za 58 djece

Grad Mursko Središće kao korisnik bespovratnih sredstava i partneri na projektu Općina Mala Subotica, Dječji vrtić Maslačak Mursko Središće, Dječji vrtić Potočnica Mala Subotica održali su početnu konferenciju projekta Vrtić za sve (kod. br. UP.02.2.2.16.0018) u četvrtak u dvorani centra za kulturu „Rudar“ Mursko Središće.

Početnoj konferenciji prisustvovali su gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc, ravnateljica DV Maslačak Ivana Maltarić i zamjenica ravnateljice DV Potočnica Mala Subotica Martina Tkalčec te dvoje roditelja, korisnika usluga projekta.

Vrijednost projekta je 4.461.513,46 kuna. Financira se 100 % iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020 u sklopu poziva: „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“. Trajanje projekta je 20 mjeseci od početka provedbe: 23.12.2021. godine. Ugovor o dodjeli bespovratnih potpisan je između Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike kao Upravljačkog tijela, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao Posredničkog tijela razine 2 s jedne strane i Korisnika bespovratnih sredstava fonda Grada Mursko Središće.

Projekt doprinosi rješavanju problema nefleksibilne organizacije rada dječjih vrtića na području Grada Mursko Središće i Općine Mala Subotica. U 2 dječja vrtića će se unaprijediti usluge i produljiti radno vrijeme kroz produljeni boravak i na taj način omogućiti bolju ravnotežu poslovnog i obiteljskog života za roditelje čija djeca polaze partnerske dječje vrtiće. Prema iskazanim potrebama roditelja produljeno radno vrijeme koristiti će ukupno 58 djece.

Projektom će se financirati plaće 10 odgojiteljica, 1 stručnog suradnika – logopeda/edukacijskog rahabilitatora, 3 spremačice, 2 kuharice, voditelja projekta i asistenta voditelja projekta. Također se planira nabavka opreme i didaktike za vrtiće, edukacije za odgojitelje i promotivne aktivnosti.

www.sjever.hr / mursko-sredisce.hr
17.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.