Now Reading:
Koprivničko-križevačka Županijska skupština donijela odluku o javnim priznanjima zaslužnim građanima – evo tko su oni
Full Article 4 minutes read

Koprivničko-križevačka Županijska skupština donijela odluku o javnim priznanjima zaslužnim građanima – evo tko su oni

U utorak je održana 5. sjednica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na kojoj su vijećnici raspravljali o 26 točaka dnevnog reda. Sjednicu, kojoj su prisustvovali župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić, vodio je predsjednik Skupštine Damir Felak.

Prva točka dnevnog reda odnosila se na Odluku o dodjeli javnih priznanja, a obrazloženje je dala predsjednica Odbora za dodjelu javnih priznanja Koprivničko-križevačke županije Verica Rupčić, koja je u ime Županijske skupštine čestitala dobitnicima, a članovi su zatim usvojili Odluku.

Počasnim građaninom Koprivničko-križevačke županije proglašen je Mladen Klasić, nagradu za životno djelo dobio je dr.sc. Radovan Kranjčev, a nagradu za promicanje inovatorstva „Marcel Kiepach“ Ante Starčević. Nagrade za doprinos ugledu i promociji Županije pripale su Puhačkom orkestru DVD-a Đurđevac i tvrtki EKO PAPIR d.o.o., a nagrade za iznimno postignuće u protekloj godini tvrtki Cemix Croatia d.o.o. i Ivici Ferenčiću. Županijske zahvalnice dobili su Milica Međurečan, Hrvatski Crveni križ Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije – Interventni tim, Kulturno-umjetničko društvo „Delovi“, Kristina Benko Markovica i Petar Petrović. Dodjela priznanja planirana je za svečanu sjednicu Županijske skupštine u sklopu Dana Županije, no održavanja programa ovisit će o epidemiološkim prilikama.

Župan Koren naglasio je kako se u proteklom razdoblju, unatoč zahtjevnim pandemijskim okolnostima, nastavilo s investicijskim ciklusima u obrazovanju, zdravstvu, gospodarstvu i infrastrukturi, a aktivno se radilo i na pripremi i provođenju EU projekata i intenziviranju međunarodne suradnje. Nakon provedenih lokalnih izbora zadržan je kontinuitet provođenja svih programa i aktivnosti koje su definirane u skladu s proračunom, a nastavljena je i uspješna suradnja s predstavnicima državne vlasti te jedinica lokalne i područne samouprave.

-Što se tiče velikih infrastrukturnih radova, napreduje izgradnja drugog kolosijeka željezničke pruge te uskoro očekujemo početak radova na dionici brze ceste do Križevaca, obzirom da su uklonjene sve prepreke i u tijeku su finalni dogovori. Ono što je obilježilo izvještajno razdoblje je i potpisivanje Razvojnog sporazuma sjevernih županija, u koji smo uključili šest projekata vrijednih preko tri milijarde kuna, među kojima je najvažniji izgradnja brze ceste do Koprivnice, s obilaznicom. To će omogućiti dugoročni razvoj našeg područja, s naglaskom na bolju prometnu povezanost, a time i bolje uvjete za migracije građana i razvoj gospodarstva – rekao je župan zahvalivši županijskom Stožeru civilne zaštite na iznimnom doprinosu sigurnosti građana u pandemiji koronavirusa, posebno kroz organizaciju masovnih punktova za cijepljenje.

Župan je zatim članovima Skupštine predstavio Zaključak o pokretanju postupka izmjene svrhe korištenja darovane nekretnine radi rušenja postojeće zgrade i izgradnje nove zgrade Učeničkog doma u Koprivnici. Pojasnio je kako je napravljen elaborat procjene postojećeg stanja zgrade u kojemu je utvrđeno kako postojeća konstrukcija ne zadovoljava važeće propise koji se odnose na mehaničku otpornost i stabilnost nosive konstrukcije te nije prikladna za planiranu rekonstrukciju i nadogradnju zgrade Učeničkog doma. Zaključak je jednoglasno prihvaćen.

U nastavku sjednice zamjenik Ljubić obrazložio je Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o rješavanju imovinskopravnih odnosa s Općinom Virje – koja se odnosi na zamjenu nekretnina Općine sa Osnovnom školom prof. Franje Viktora Šignjara, Odluku o nagrađivanju učenika i mentora za uspjeh na državnim i međunarodnim učeničkim natjecanjima – kojom je postavljen pravni okvir za nagrađivanje učenika i mentora te Rješenje o imenovanju sudaca porotnika Vijeća za mladež Općinskog suda u Koprivnici. Članovi su navedene dokumente jednoglasno usvojili.

Na dnevnom redu bilo je i razmatranje Izvješća o mjerama provođenja Programa unapređenja vatrogastva i Programa zaštite i spašavanja za 2021. godinu te Izvješća o izvršenju Plana djelovanja Koprivničko-križevačke županije u području prirodnih nepogoda za 2021. godinu, kao i Analiza stanja sustava civilne zaštite za 2021. godinu u Koprivničko-križevačkoj županiji, a navedene dokumente članovi su usvojili većinom glasova.

Kao predzadnja točka razmatrana je Informacija o radu Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije o aktivnostima u borbi protiv koronavirusa za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2021. godine te su iskazane pohvale na predanom radu i angažmanu članova Stožera.

www.sjever.hr / kckzz.hr
16.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.