Now Reading:
Reakcija HDZ-a Bedekovčina na naš tekst vezan uz preraspodjelu novca za cestu za vrtić; Vijećnik Odak: Ne mislim da su žene lošije vozačice od muškaraca, ispričavam se ako sam nekoga povrijedio
Full Article 4 minutes read

Reakcija HDZ-a Bedekovčina na naš tekst vezan uz preraspodjelu novca za cestu za vrtić; Vijećnik Odak: Ne mislim da su žene lošije vozačice od muškaraca, ispričavam se ako sam nekoga povrijedio

Općinska organizacija HDZ-a Bedekovčina poslala je u našu redakciju reakciju na naš tekst koji smo objavili 4. veljače ove godine, pod naslovom: „Bedekovčansko Vijeće novac za cestu prema dječjem vrtiću prerasporedilo za Vatrogasni dom! Vijećnik Odak: Nije problem uska cesta, nego što djecu u vrtić voze majke!!!“ koji smo prema Zakonu o medijima obvezni prenijeti u cijelosti:

„Informacija da je Općinsko vijeće Općine Bedekovčina novac za cestu prema dječjem vrtiću preraspodijelilo za Vatrogasni dom NIJE točna.

Naime, prilikom donošenja proračuna za 2022. godinu, na prijedlog većine u općinskom vijeću predvođene HDZ-om, smanjena su sredstva u iznosu od 350.000 kuna na projektu „Izgradnja nerazvrstane ceste u Naselju Malekovec“, te su ista prenamijenjena za povećanje financiranje plaćanja učešća Općine Bedekovčine u ekonomskoj cijeni vrtića za 2022. godinu, čime se osiguralo smanjeno učešća roditelja, pri čemu je cijena vrtića koju plaćaju roditelji smanjena sa 900 kuna na 650 kuna mjesečno.

Dokaz, amandman broj 6 na Proračun općine Bedekovčina za 2022 godinu, koji je prihvaćen na sjednici Općinskog vijeća većinom glasova.

Svjesni problema koji postoje u neadekvatnom prometnom rješenju prilaza dječjem vrtiću i osnovnoj školi, s kojim se svakodnevno susreću mještani Bedekovčine, u Proračunu su predviđena financijska sredstva namijenjena izradi Projektne dokumentacije prometnog rješenja do vrtića i škole, kao preduvjeta za mogućnost izgradnje i/ili rekonstrukcije pristupnih cesta do dječjeg vrtića i osnovne škole.

Što se tiče navoda da gospodin Odak smatra da su pripadnice ženskog spola lošiji vozači od muškaraca, koja je izvučena iz konteksta, te prozivke tada prisutnih vijećnica kako ne brinu o položaju žena prenosimo ispriku gospodina Željka Odaka, podpredsjednika Općinskog vijeća, koju je objavio na svojoj privatnoj Facebook stranici.

„Potaknut jučerašnjom objavom u mediju osjećam potrebu pojasniti izjavu koja je izvučena iz konteksta.

Naime, na sjednici Općinskog vijeća raspravljali smo o putu koji vodi do novog dijela vrtića.

U tom smislu sam naveo kako je vrtić izgrađen na lošoj lokaciji gdje postoje loši prometni uvjeti koji stvaraju probleme vozačima, a pritom sam istaknuo kako većinom majke voze djecu u vrtić.

Time nikako nisam mislio da majke kao vozači stvaraju probleme već da su problemi isključivo u lokaciji. 

Ukoliko sam bilo koga takvim razmišljanjem povrijedio iskreno se ispričavam.“ 

Na izjave na koje se poziva predmetni članak, poznajući gospodina Odaka i njegovu aktivnu ulogu u društvenom životu Bedekovčine, prisutne vijećnice nisu imale potrebu reagirati. Spomenute vijećnice upravo angažmanom u smanjenju cijena dječjeg vrtića pokazale su kako brinu o mladim obiteljima, a samim time i ženama, odnosno majkama.

sjever.hr 12.02.2022.

Input your search keywords and press Enter.