Now Reading:
Noć Muzeja u Hrvatskom zagorju – Pogledajte što vas očekuje u Krapini, Klanjcu i Zlataru
Full Article 3 minutes read

Noć Muzeja u Hrvatskom zagorju – Pogledajte što vas očekuje u Krapini, Klanjcu i Zlataru

Ovogodišnja, 17. Noć muzeja, održat će se ovog petka u uvjetima koji su više-manje slični onima od prošle godine. To znači u okolnostima u kojima su se kulturne institucije silom prilika prilagodile novoj stvarnosti, kada se veliki dio programa odvija u kontroliranim uvjetima i okolnostima, uz obvezne Covid potvrde, kada je bitno smanjen broj posjetitelja kulturnih događaja , a grupni organizirani, turistički posjeti muzejskim izložbama, gotovo su u cijelosti izostali u statistikama muzejskih posjetitelja. Najveći dio događanja preselio se u digitalne kanale komuniciranja i prijenosa sadržaja, što je po svim analizama pridonijelo širokoj dostupnosti muzejskih sadržaja. Tako će biti i ove godine.

Galerija grada Krapine u ovogodišnjoj Noći muzeja sudjelovat će digitalno. Na mrežnoj stranici i YouTube kanalu Pučkog otvorenog učilišta Krapina moći će se pogledati dvije izložbe održane prošle godine u Galeriji – izložba nakita Stjepana Balje “Moje staze, moji puti” i 9. zagorski likovni salon, te Međunarodna izložba maski i Međunarodna izložba pisanica koje su zbog pandemije održane virtualno.

U zlatarskoj Galeriji izvorne umjetnosti, u petak u 18 sati bit će otvorenje retrospektivne izložbe uglednog varaždinskog slikara Branka Bobića. Rođen je 1943. godine, a slikati je počeo slikati 1969. godine, kada je imao i prvu izložbu. Sudjelovao je na šezdesetak izložbi u Hrvatskoj i svijetu, među kojima i na izložbi slikara Zagorja i Međimurja. U Zlataru izlaže gotovo trideset ulja na platnu upoznajući likovnu publiku sa svojim slikarskim opusima: “Cvijeće”, “Vedute Varaždina”, “Zidovi”, “Pejzaži” i “Lokomotive”. Zlatarska izložba bit će otvorena do 20. veljače, a na dan Noći muzeja do 22 sata.

U glazbenom intermezzu sudjelovat će kvartet mladih tamburaša “Črni Tomaši” iz Lobora. Na stranici Noć muzeja postavljena je poveznica na ZOOM sastanak koji će se održati u petak u 18 sati iz Galerije izvorne umjetnosti. Preko te poveznice svi zainteresirani moći će pratiti prijenos uživo. Postavljen je i video na YouTube kanalu- kratki video isječak s fotografijama izloženih Bobićevih slika.

Od pet ustanova Muzeja Hrvatskoga zagorja ,ovogodišnja Noć muzeja obilježit će se samo u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu. U dvorištu Studija Galerije Antuna Augustinčića u petak od 18 do 22 sata, održat će se konceptualna izložbena akcija “Nemogući uvjeti” splitskog umjetnika Vedrana Perkova. Perkov je rođen 1972.godine u Splitu, a slikarstvo je diplomirao 2002. godine na Akademiji Brera u Milanu. Radi kao docent na Odsjeku slikarstva Odjela za likovne umjetnosti Umjetničke akademije u Splitu te je dobitnik mnogobrojnih nagrada. Njenim prijenosom uživo putem interneta upotpunit će se program Nemogući uvjeti u Noći muzeja 22.

Nemogući uvjeti u Noći muzeja 22 održat će se bez obzira na vremenske uvjete, a prijenos uživo moći će se pratiti putem poveznice https://www.facebook.com/Studio-Galerije-Antuna-Augustin%C4%8Di%C4%87a-1231061223718204/.

www.sjever.hr

26.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.