Now Reading:
Uhićeni zaposlenici zatvora u Lepoglavi – dilali mobitele osuđenim ubojicama
Full Article 2 minutes read

Uhićeni zaposlenici zatvora u Lepoglavi – dilali mobitele osuđenim ubojicama

zatvor

Policija i USKOK uhitili su i osumnjičili više osoba zbog sumnji da su Amiru Mafalaniju, osuđenom zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, te Armendu Musliuju, osuđenome zbog otmice i ubojstva sina direktora slovenskoga Petrola, Juraja Bajde, u zatvor u Lepoglavu dostavljali mobitele, SIM kartice i USB stickove, piše Jutarnji.hr.

Kako neslužbeno doznajeu, uhićena su dvojica zaposlenika zatvora u Lepoglavi, a riječ je o osobama koje su bili stručnjaci zaposleni u Odjelu tretmana kaznionice. Osim navedene dvojice, kao poticatelji su osumnjičeni i Mafalani i Musliu, ali i neki članovi njihovih obitelji koji su im, prema sumnjama policije, mobitele i SIM kartice preko dvojice službenika slali u zatvor.

U USKOK-u jučer nisu željeli ništa reći o kriminalističkome istraživanju, navodeći kako je u ovoj fazi ne mogu iznositi nikakve informacije.

Amir Mafalani jedna je od ukupno šest osoba pravomoćno osuđenih za ubojstvo medijskoga izdavača i vlasnika Nacionala Ive Pukanića te njegova suradnika Nike Franjića, ubijenih u napadu eksplozivnom napravom u listopadu 2008. godine.

Armend Musliu se pak u Lepoglavi nalazi na odsluženju 30-godišnje zatvorske kazne zbog otmice i ubojstva Juraja Bajde, sina direktora slovenske naftne kompanije Petrol, kojega je zajedno s Vittoriom Vukdedovićem u lipnju 2007. namamio u Zagreb te ga oteo tražeći od njegova oca 200.000 eura otkupnine. Nakon propale iznude, Musliu je nesretnoga Bajdu, kojega su držali zatočenog u vikendici u Moslavačkoj Slatini, zadavio plastičnom vrećicom, a zatim su tijelo zakopali u plitki grob u blizini vikendice. I Vukdedović i Musliu pravomoćno su zbog ovoga zlodjela osuđeni na po 30 godina zatvora.

www.sjever.hr / jutarnji.hr
20.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.