Now Reading:
Nakon završetka „Našeg trenutka” Odgojni dom Bedekovčina kreće u još jedan projekt vrijedan 21 milijun kuna
Full Article 2 minutes read

Nakon završetka „Našeg trenutka” Odgojni dom Bedekovčina kreće u još jedan projekt vrijedan 21 milijun kuna

Zahvaljujući europskom projektu „Naš trenutak” vrijednom 6 milijuna kuna, Odgojni dom Bedekovčina postao je institucija koja pruža isključivo izvaninstitucijske socijalne usluge.

Na završnoj konferenciji projekta koji se provodio protekle tri godine Odgojni dom Bedekovčina pruža isključivo usluge poput organiziranog stanovanja uz sveobuhvatnu podršku, povremenog boravka i savjetovanja i pomaganja obitelji.

Kako je naglasila ravnateljica doma Tamara Kotarski, projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, dok je ravnateljica Uprave za socijalnu politiku Marija Barilić istaknula da je Odgojni dom Bedekovčina prepoznat kao jedan od najkvalitetnijih pružatelja usluge boravka za djecu u Hrvatskoj i među prvim je ustanovama za djecu s problemima u ponašanju koja je prošla zahtjevan put deinstitucionalizacije i transformacije i postala ustanova za svu djecu u potrebi u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije je naglasila kako se Županija dobro surađuje s ustanovama socijalne skrbi te ih financijski i organizacijski podržava zbog važnosti brige o ranjivim skupinama društva.

Na završnoj konferenciji predstavljen je još jedan važan projekt vrijedan gotovo 21 milijun kuna. Riječ je o projektu „Zajedno stvaramo našu bajku” u sklopu kojeg će se izgraditi tri nova objekta, dva u Bedekovčini i jedan u Donjoj Stubici.

www.sjever.hr / radio-stubica.hr
15.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.