Now Reading:
Gradonačelnik Kolarek potpisao Ugovor o nastavku projekta „Za obitelj II“ vrijedan 6 milijuna kuna – 5 dječjih vrtića imati će produljeno radno vrijeme, zaposliti će se 21 odgojitelj, 9 kuharica i 9 spremačica
Full Article 4 minutes read

Gradonačelnik Kolarek potpisao Ugovor o nastavku projekta „Za obitelj II“ vrijedan 6 milijuna kuna – 5 dječjih vrtića imati će produljeno radno vrijeme, zaposliti će se 21 odgojitelj, 9 kuharica i 9 spremačica

Gradonačelnik Ljubomir Kolarek potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Za obitelj II“, vrijedan skoro 6 milijuna kuna. Uz Grad Prelog, ovaj su Ugovor potpisali i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Nakon što je u protekle dvije godine Hrvatska iskoristila preko 318 milijuna bespovratnih EU kuna za unaprjeđenje rada vrtića – uvođenje druge smjene i produženog rada do 21 sata te dodatnih programa, krenula je druga faza projekta kroz koju će se podijeliti 300 milijuna kuna. Od gradova, ovaj put sredstva je ostvarilo njih osam kao glavni partner, plus još četiri u svojstvu partnera na projektu. Najviše sredstava u ovoj odluci ostvario je Grad Prelog u suradnji sa svojim vrtićkim partnerima, čak 5.999.910,00 kuna.

Ovdje se radi o stopostotnom financiranju, gdje je uz Grad Prelog u projekt uključeno i pet partnera dječjih vrtića s područja Međimurske županije i to: Dječji vrtić „Fijolica“ Prelog, Dječji vrtić „Vesela loptica“ Prelog, Dječji vrtić „Kockavica“ Sveta Marija, Dječji vrtić „Žibeki“ Čakovec, i Dječji vrtić Klinčec“ Donja Dubrava.

U okviru ovog programa financiraju se projekti koji će doprinijeti usklađivanju poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja i to unapređenjem usluga kroz produljenje radnog vremena dječjih vrtića s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Planirane aktivnosti projekta su osiguravanje usluge produljenog radnog vremena kod svih partnera u sklopu koje se planira zapošljavanje 21 odgojitelja, 9 kuharica i 9 spremačica. U dijelu unapređenja što kvalitetnije usluge provodit će zaposleni mobilni stručni tim (logoped, pedagog i psiholog) te će biti zaposlen 1 kineziolog i 1 odgojitelj za rano učenje engleskog jezika. Svi navedeni će za potrebe provedbe projekta biti zaposleni na 50 % radnog vremena. Značajan naglasak je stavljen i na jačanje kapaciteta odgojitelja, stručnih suradnika i kuharica, pa će se tijekom provedbe projekta odraditi niz edukacija u kojima je planirano sudjelovanje 50 stručnjaka u osposobljavanju, te 35 stručnjaka osposobljenih u području socijalnih usluga. U okviru projekta nabavit će se i potrebna oprema u cilju povećanja kvalitete pruženih usluga. Projektom je planirano uključivanje 195 djece koja će koristiti uslugu produljenja radnog vremena dječjeg vrtića, za koju će ujedno biti osigurana i prehrana za vrijeme korištenja usluge.

sjever.hr/prelog.hr 15.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.