Now Reading:
U tijeku je najveće ulaganje u obrazovni sektor u Koprivničko-križevačkoj županiji – župan Koren u Općini Kloštar Podravski obišao radove vrijedne 12 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

U tijeku je najveće ulaganje u obrazovni sektor u Koprivničko-križevačkoj županiji – župan Koren u Općini Kloštar Podravski obišao radove vrijedne 12 milijuna kuna

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa suradnicima je obišao radove na izgradnji školske sportske dvorane u Općini Kloštar Podravski vrijedne 12 milijuna kuna.

Radove zajednički financiraju Županija i Općina, a župan Koren obišao ih je u pratnji ravnatelja Mirka Šandrovčana, predstavnika izvođača radova i čelnika Općine te izrazio zadovoljstvo njihovim napretkom, kao i cjelokupnim investicijskim ciklusom gradnje pet dvorana koji je vrijedan oko 70 milijuna kuna, zajedno s opremom.

-Uz projekt Centra kompetentnosti, to predstavlja najveće ulaganje u obrazovni sektor na području županije. Nova dvorana, na koju se dugo čekalo, zasigurno će podići uvjete školovanja i rada za učenike i nastavnike, ali i kvalitetniji standard života svih mještana. Zahvaljujem načelniku Pavloviću i Općini na partnerstvu u projektu od kojeg će koristi imati cijela lokalna zajednica te vjerujem da će se naša dobra suradnja nastaviti i na budućim projektima – rekao je Koren.

Rok za završetak svih radova je sredina ove godine, a površina dvorane bit će 1760 četvornih metara te će imati sve potrebne uvjete za odigravanje službenih rukometnih i košarkaških utakmica. Kako je naglasio načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović sportska dvorana im je potrebna kako bi učenici imali odgovarajući prostor za tjelesnu i zdravstvenu kulturu i mještani za rekreaciju.

-Dvorana će doprinijeti i bogatijem sportskom životu pa očekujemo da ćemo dobiti i nove sportske klubove, kao i oživjeti tradiciju rukometa u našoj općini pokretanjem Škole rukometa – istaknuo je Pavlović.

Na radnom sastanku, koji je održan u prostorima Općine, bilo je riječi o pripremi projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje termalnih toplica u Kloštru Podravskom koji je jedan od šest projekata s područja Koprivničko-križevačke županije uključenih u Razvojni sporazum za sjeverozapadnu Hrvatsku. Sastanku su prisustvovali i ravnateljica PORA-e regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić i ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić koji se osvrnuo na zdravstveni potencijal projekta.

Uz projekte izgradnje dvorane i termalnih toplica, načelnik Pavlović je župana i suradnike upoznao i s ostalim važnim projektima koji se realiziraju na području općine, primjerice kapitalnim projektom izgradnjom kanalizacijske mreže u svim općinskim naseljima. U planu je i izgradnja tržnice s pripadajućim objektima i rekonstrukcija sportsko-rekreacijskog centra Ivan Kovačić – Mandžo, a uređeni su i fitness park uz školu te dječje igralište u Prugovcu.

www.sjever.hr / kckzz.hr
12.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.