Now Reading:
Župan Stričak zahvalio medijima na praćenju u protekloj godini: Siguran sam da ćemo na kraju mandata imati mjerljivih rezultata oho-ho!
Full Article 2 minutes read

Župan Stričak zahvalio medijima na praćenju u protekloj godini: Siguran sam da ćemo na kraju mandata imati mjerljivih rezultata oho-ho!

Varaždinski župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec i predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić ugostili su predstavnike medija u Županijskoj palači ne bi li ima zahvalili na „lijepom i korektnom” praćenju u protekloj godini.

Na početku nove 2022. godine župan Anđelko Stričak zahvalivši novinarima na praćenju i informiranju građana o radu Varaždinske županije, kazao je, kako pretpostavlja kako će ova godina biti nešto teža i izazovnija, no kako je siguran da možemo odgovoriti na sve izazove.

-Vjerujem da ćemo s tom jednom dobrom suradnjom nastaviti i u ovoj godini bez obzira što se malo moramo prilagoditi Zakonu o elektroničkim medijima, ali uvjeren sam da ćemo i to posložiti – rekao je župan.

Naglasio je kako je mandat započeo odlukom o dodjeli stipendija i nagrađivanju učenika, a samom dodjelom stipendija simbolično je zaključena prošla godina. Na taj način, dodaje Stričak, željeli su poslati poruku koliko im je bitna izvrsnost, marljivost, rad.

Uz zdravstvo, kojem se u ovo doba pandemije pridaje posebna pažnja, obrazovanje nije ništa manje važno, a u upravo ta dva sektora, za koja je izmjenama i dopunama proračuna preusmjereno 7 milijuna kuna, Varaždinska županija smatra najvažnijima.

Župan nije krio zadovoljstvo što je nakon 7 mjeseci potpisan Razvojni sporazum za sjever Hrvatske težak 15,2 milijardi kuna, upravo u domu Varaždinske županije, a čijem je potpisivanju uz župane i premijera Andreja Plenkovića nazočila polovica Vlade Republike Hrvatske. Taj će sporazum, ističe Stričak, svojom realizacijom u periodu pred nama, daleko dići kvalitetu života građana.

-Najbitnije je da iza nas ostaju rezultati jer kao što sam često napominjao: Svaki rad je mjerljiv, pa i u politici. Siguran sam da ćemo na kraju mandata imati tih mjerljivih rezultata oho-ho! U fokusu sam je i dalje obrazovanje, zdravstvo, gospodarstvo, komunalna infrastruktura s naglaskom na prometnice i izgradnju aglomeracija, zaštita okoliša, sigurnost. Ono što će također biti zanimljivo u ovoj i idućoj godini je integracija stranih radnika. Bez njih pitanje je da li bi na koji način naše gospodarstvo funkcioniralo. U tom smjeru ćemo još tri i pol godine voditi Županiju – zaključio je župan zaželeći svima sretnu novu godinu uz puno, sreće, uspjeha i zdravlja.

abrkic/sjever.hr
04.01.2022.

Input your search keywords and press Enter.