Now Reading:
ČOVJEK-KLJUČ USPJEHA U TURIZMU Bosilj uručio priznanja najboljima: Imamo najbolji Advent u Hrvatskoj, a dogodine slijedi najveći Špancirfest dosada!
Full Article 3 minutes read

ČOVJEK-KLJUČ USPJEHA U TURIZMU Bosilj uručio priznanja najboljima: Imamo najbolji Advent u Hrvatskoj, a dogodine slijedi najveći Špancirfest dosada!

Grad Varaždin svake godine dokazuje da je čovjek doista ključ uspjeha u turizmu, naglasio je gradonačelnik Neven Bosilj na svečanosti dodjele priznanja Turističke zajednice grada Varaždina u akciji Čovjek-ključ uspjeha u turizmu u četvrtak u Gradskoj vijećnici.

U prisutstvu djelatnika Turističke zajednica grada Varaždina na čelu s Jelenom Toth gradonačelnik Bosilj uručio je priznanja nagrađenima koji su se svojim radom i doprinosom u protekloj posebno istaknuli. Nagrađeno je 11 djelatnika, a ova priznanja dodjeljuju se uzastopno već 11. godinu.

-Kulturne, prirodne, gastronomske znamenitosti nekog grada privlače turiste, ali onaj šlag na torti daju ljudi. Sve više radimo na tome da postanemo najprepoznatljivija turistička destinacija kontinentalne Hrvatske i vjerujem da smo na dobrom putu. Bez lažne skromnosti možemo reći da imamo sigurno najbolji Advent u Hrvatskoj, a druge godine ćemo imati dosad najveći Špancirfest, uz još jedan novi iskorak – istaknuo je Bosilj i čestitao nagrađenima i svima koji su pridonijeli odličnom ovogodišnjem Špancirfestu i Adventu.

Olivera Petrović, djelatnica tvrtke Abfab adventures j.d.o.o., dobitnica je priznanja u kategoriji turistički vodič, ističe kako je svaki novi korak nova inspiracija, ideja za novi projekt i novu priču Varaždina.

Varaždinski vodiči su od nekada slovili kao najbolji vodiči na prostoru Republike Hrvatske i meni je izuzetna čast da je to prepoznato i da sam nagrađena ovom prekrasnom nagradom koja je ujedno i motivacija da nastavim raditi s velikim entuzijazmom i doprinosim razvoju Grada i što većoj posjećenosti – rekla je Petrović i dodala kako posjetitelji znaju prepoznati vrijednosti ispričanih priča Grada i shodno tome se vraćaju.

Marin Sambolek, djelatnik Hotela Turist d.o.o, dobitnik je priznanja u kategoriji kuhar, potvrdio je da je hrana neizostavan mamac za turiste uz naglasak kako je kulinarstvo važan faktor u turističkoj ponudi i da gastronomija iz godine u godinu sve više razvija.

– Hrana je važna i trudit ću se i dalje da u tom smjeru idemo, da potičemo turiste da probaju nešto novo, ali s našim namirnicama. Prezentiramo autohtone namirnice i recepte našeg kraja na moderan način – objasnio je Sambolek.

Za izniman doprinos u razvoju turizma grada Varaždina po prvi puta uručena je i nagrada za životno djelo pokojnom Srećku Dragišiću, verglašu koji je postao svojevrsni simbol grada. Preostala priznanja za proteklu godinu dodijeljena su u nekoliko kategorija.

U kategoriji agencijski djelatnik nagradu je dobio Martin Gustinčić, djelatnik tvrtke Vincek d.o.o., u kategoriji turističkog vodiča priznanje je uručeno djelatnici tvrtke Abfab Adventures j.d.o.o Oliveri Petrović. Priznanje je uručeno i jednom od omiljenih varaždinskih konobara tvrtke Medonja d.o.o. Rajku Zuberu, recepcijskom djelatniku Igoru Martinjaku iz tvrtke Gastrocom d.o.o., mladom kuharu Hotela Turist Marinu Samboleku, djelatni. U kategoriji djelatnika u hotelskom domaćinstvu nagrada je uručena djelatnici Hotela Varaždin Mirjani Vrbanec Trtinjak, a Željko Trtinjak iz tvrtke Čistoća primio je priznanje u kategoriji poslova čišćenja i održavanja javnih površina.

abrkic/sjever.hr
30.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.