Now Reading:
Počinje gradnja novih 20 POS stanova u Prelogu
Full Article 2 minutes read

Počinje gradnja novih 20 POS stanova u Prelogu

U nazočnosti ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darka Horvata, u ponedjeljak su u gradskoj vijećnici u Prelogu potpisani ugovori o građenju, nadzoru te o međusobnim pravima i obvezama vezano uz izgradnju POS stanova, na području kod hotela Panorama, kraj jezera.

– Danas potpisujemo jedan ugovor između Grada i APN-a za početak izgradnje zgrade u kojoj će živjeti 20-ak obitelji. Ovime će se i kompletna vizura Preloga podići na jednu višu razinu. Gradu Prelogu potrebni su stambeni prostori i ova izgradnja bit će poticaj i privatnoj inicijativi koja je u pripremi – rekao je gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te dodao da postoji interes za 16 stanova, dok će četiri kupiti Grad Prelog za premještaj obitelji iz objekta u centru grada.

Dragan Hristov, direktor APN-a, naglasio je da je do sada izgrađeno više od 8300 stanova u 81 lokalnoj jedinici u vrijednosti od 4,3 milijarde kuna.

– Trenutno smo u izgradnji 499 stanova, 22 građevine, ukupne vrijednosti 316 milijuna kuna. U slijedećoj godini očekuje nas 500-tinjak stanova na desetak gradilišta i lokacija. U Međimurskoj županiji stanovi su izgrađeni na samo dvije lokacije u Čakovcu i Prelogu. Današnjim potpisom ova tri ugovora stvaraju se uvjeti za polaganje kamena temeljca sredinom siječnja iduće godine i krećemo s radovima. Vrijednost ove investicije iznosi 15,5 milijuna kuna od čega su poticajna sredstva RH 3,5 milijuna kuna, a predviđena cijena kvadrata stana je 1350 eura – kazao je Hristov.

Ministar Darko Horvat projekt je ocijenio odličnim.

– Financijska konstrukcija je zaokružena i svi oni koji će krajem iduće ili početkom 2023. godine koji usele u ove stanove biti će zadovoljni. Prioriteti izgradnje ovih stanova su što je u Prelogu Poduzetnička zona proširena, osiguranja je da poduzetnici bez bilo kakvog problema investiraju na prostoru Grada Preloga. Ugovorili smo izgradnju zaobilaznice. Poduzetništvo, infrastruktura, stanogradnja i podizanje kvalitete života je filozofija koju proteklih nekoliko godina pokazala efikasnom i kojom Prelog privlači nove stanovnike ne samo iz Međimurja nego i iz Slavonije i Dalmacije – naglasio je Horvat.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
20.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.