Now Reading:
Sutra u Međimurje stiže cjepivo za djecu – evo što o tome kaže Payerl-Pal
Full Article 2 minutes read

Sutra u Međimurje stiže cjepivo za djecu – evo što o tome kaže Payerl-Pal

Ovaj tjedan u Hrvatsku je stiglo cjepivo za djecu u dobi od 5 do 11 godina, a kako je najavila ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije Marina Payerl-Pal cjepivo za djecu stiže i u Međimurje i to u petak.

Osvrnula se i na trenutku procijepljenost odraslog stanovništva koja iznosi 63 posto, dok je prvom dozom cijepljeno gotovo 70 posto.

-Cijepljenje provodimo redovno svaki dan u našem Zavodu od 9 do 13 i od 13 do 18 u bolnici Čakovec. Sve zdravstvene ustanove sudjeluju i postoji jedna silno velika suradnja i pozitivna sinergija – poručila je Payerl-Pal i dodala kako je u Međimurskoj županiji krenulo i cijepljenje na punktovima koje se prošle subote odvijalo u Prelogu gdje je cijepljeno 689 osoba, a ove subote na redu je cijepljenje u Murskom Središću.

Kako je pojasnila, ne postoji mogućnost prethodnog naručivanja i teško je predvidjeti koliko će se ljudi odazvati cijepljenju zbog čega se stvara i određena gužva, a kod nekih se osoba javlja i nezadovoljstvo. Ipak, kazala je Payerl-Pal, zdravstveni sustav daje sve od sebe i organizira dovoljan broj cijepnih timova.

Unatoč relativno dobrim postocima cijepljenih osoba, Payerl-Pal je naglasila kako Međimurje bilježi sve manji interes za cijepljenje prvom dozom. Najveći je interes za cijepljenje booster dozom zbog čega je pozvala sve koji još nisu da se odazovu jer je to, kako kaže, jedina učinkovita mjera borbe protiv koronavirusa.

U petak u Međimurje stiže i cjepivo za djecu u dobi od 5 do 11 godina te kreću dogovori s pedijatrima i liječnicima obiteljske medicine o načinu provođenja cijepljenja. Kako je kazala Payerl-Pal, preporuka je da se ono provodi u pedijatrijskim ambulantama ili da se, u slučaju većeg odaziva, organiziraju cijepni punktovi.

-Do sada se u Međimurju cijepilo 406 djece u dobi od 12 do 14 godina i 3.725 djece u dobi od 15 do 19 godina, što su u usporedbi s drugim županijama dobre brojke – rekla je Payerl-Pal dodavši kako se prošle subote provelo cijepljenje među stanovnicima Kuršanca gdje je cijepljeno 119 osoba.

Preporučila je zainteresiranim roditeljima da se obrate svom pedijatru ili liječniku obiteljske medicine kako bi na temelju broja zainteresiranih mogli organizirati cijepljenje.

tklopotan / www.sjever.hr
16.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.