Now Reading:
Održan Kolegij međimurskih gradonačelnika i načelnika: glavne teme – obrtničke stipendije i projekti MURID i DOSTI
Full Article 2 minutes read

Održan Kolegij međimurskih gradonačelnika i načelnika: glavne teme – obrtničke stipendije i projekti MURID i DOSTI

U srijedu je u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje održana 2. sjednica Kolegija gradonačelnika i načelnika na kojoj se između ostalog raspravljalo o postavljanju spomenika Nikoli Zrinskom, sufinanciranju rada Centra PrInOS, projektu Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID te projektu Centra DOSTI.

Kako je pojasnila predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije Miljenka Radović, ciljna skupina projekta DOSTI su osobe s invaliditetom s područja Međimurske županije i riječ je o otprilike šest tisuća stanovnika, a njihov osnovni interes tiče se osiguravanja usluge boravka. Zahvaljujući projektu DOSTI, osigurat će se usluga poludnevnog i dnevnog boravka. Zgrada Centra gradi se u Podturenu, a radovi bi trebali biti gotovi do lipnja 2023. godine.

-Rok je dovoljno dugi i nadamo se da ćemo ga uspjeti dovršiti, ali u tom periodu ćemo isto tako dovršiti i opremanje same zgrade, što znači da će ona isto tako biti kompletno opremljena za pružanje usluge boravka i poludnevnog i dnevnog – rekla je Radović.

Predsjedavajuća Kolegija i načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek naglasila je kako će se gradovi i općine uključiti u sufinanciranje objekata koji će se graditi i koji su od interesa za građane Međimurske županije, kao što su centri MORID i DOSTI. Kako je istaknula, riječ je o važnim projektima koji se tiču djece s teškoćama u razvoju i brige za starije i nemoćne osobe, a kojima će se s obzirom na trenutnu popunjenost kapaciteta osigurati jedna kompletna usluga.

Na kolegiju je bilo riječi i o stipendiranju učenika obrtničkih zanimanja, o čemu je govorio predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak. Radi se o projektu koji traje od 2003. godine, a kako bi učenik ostvario pravo na stipendiju, treba zadovoljiti određene kriterije, kao što su uspjeh, broj članova u domaćinstvu i prosjek njihovih primanja. Natječaj za dodjelu stipendija za ovu školsku godinu bit će raspisan u siječnju 2022. godine, a predviđeno je pedesetak stipendija u iznosu od 600 kuna za što će se osigurati oko 300 tisuća kuna.

tklopotan / www.sjever.hr
15.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.