Now Reading:
POTEZ ZA TROFEJ: Grad Lepoglava bez dvojbe osigurao nabavku 6 tisuća higijenskih uložaka za tri osnovne škole!
Full Article 2 minutes read

POTEZ ZA TROFEJ: Grad Lepoglava bez dvojbe osigurao nabavku 6 tisuća higijenskih uložaka za tri osnovne škole!

Zahvaljujući Gradu Lepoglavi u sve tri osnovne škole na gradskom području učenice će moći koristiti besplatne higijenske uloške. Naime, Grad Lepoglava je financirao nabavku 6 000 higijenskih uložaka koji će biti dostupni za korištenje učenicima u osnovnim školama u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici.

– Ovo je još jedna aktivnost koju provodimo u okviru programa potpore obrazovanju. Iako nismo osnivači osnovnih škola na gradskom području, ulažemo značajna sredstva kako bismo pružili maksimalnu potporu obrazovnim procesima, našim učenicima i njihovim učiteljima. Odluka da osiguramo higijenske uloške za djevojčice u osnovnim školama donesena je na temelju činjenice da je oko 30 % obitelji u Hrvatskoj na granici siromaštva i zbog toga nisu u mogućnosti izdvajati za higijenske potrepštine pa tako i za higijenske uloške – pojasnio je gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić koji je ravnateljima škola iz Lepoglave, Kamenice i Višnjice podijelio nabavljene higijenske uloške i zidne nosače u kojima će se ulošci nalaziti.

– Higijenske uloške moći će koristiti sve djevojčice. Nismo postavili nikakva ograničenja niti smo dvojili treba li pokrenuti ovaj program – dodao je gradonačelnik Škvarić.

Kako je prije spomenuto, nabavljeno je 6 000 higijenskih uložaka koji bi trebali biti dostatni tijekom iduće godine, no, i nakon toga Grad Lepoglava planira nastaviti s ovim programom.

www.sjever.hr
03.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.