Now Reading:
Ove subote u Zagorju cijepljenje u 27 ordinacija – Doktorica Dogan: U svakoj ordinaciji imat ćemo jednog do dva liječnika
Full Article 2 minutes read

Ove subote u Zagorju cijepljenje u 27 ordinacija – Doktorica Dogan: U svakoj ordinaciji imat ćemo jednog do dva liječnika

Nakon prošlotjedne uspješne akcije cijepljenja u ordinacijama diljem Krapinsko-zagorske županije, u kojoj je cijepljeno više od 2.600 ljudi, ove će se subote, 20. studenoga cijepljenje obavljati u 27 ordinacija obiteljske medicine i u županijskom Zavodu za javno zdravstvo.

Ravnateljica Doma zdravlja Krapinsko-zagorske županije Nada Dogan ističe da je prošle subote odaziv na cijepljenje bio zadovoljavajući.
-U svakoj našoj ordinaciji obiteljske medicine cijepilo se između 60 i 90 naših sugrađana. Ponovo ih pozivam da dođu na cijepljenje, na rasporedu imamo u svakoj ambulanti jednog do dva liječnika koji su se odazvali na naš poziv da dođu i cijepe i svoje pacijente i ostale sugrađane – kazala je dr. Dogan.

Upozorila je da su liječnici obiteljske medicine preopterećeni te da dnevno imaju od 200 do 250 telefonskih poziva.
-Od toga polovica ide na kroničnu terapiju, jedan dio se i cijepi prema rasporedu u obiteljskoj medicini jer još uvijek postoji ona opcija da se naši ljudi jave u ordinacije i da dobiju svoj termin za cijepljenje. Isto tako, naši liječnici obiteljske medicine redovito cijepe i protiv gripe, odlaze u kućne posjete i doista su opterećeni – rekla je Dogan dodavši da je preopterećen i sanitetski prijevoz.

Svi zainteresirani će se, bez najave, ove subote moći cijepiti u ordinacijama obiteljske medicine od 7 do 14 sati, kao i u prostorijama Zavoda u Zaboku od 8 do 14 sati. Bit će omogućeno cijepljenje prvom i drugom dozom, kao i onima koji imaju uvjete za 3. dozu.

a.kučić/sjever.hr
19.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.