Now Reading:
Čeka li nas ovakva sudbina? Austrija ide u totalni lockdown, uvodi se i obavezno cijepljenje za sve, a Njemačka necijepljenima ograničava život
Full Article 2 minutes read

Čeka li nas ovakva sudbina? Austrija ide u totalni lockdown, uvodi se i obavezno cijepljenje za sve, a Njemačka necijepljenima ograničava život

Austrijski kancelar Schallenberg objavio je da će cijela država od ponedjeljka biti u lockdownu, a od 1. veljače uvodi se obavezno cijepljenje za sve, piše Index.hr. Kako piše Hina, a prenosi Index.hr i Njemačka uvodi nove mjere kojima će necijepljenima ograničiti dobar dio javnog života.

Austrijanci su se na ovakve drastične mjere odlučili jer ne žele peti val epidemije, a kako pišu tamošnji mediji očekuje se zatvaranje ugostiteljskih objekata i uslužnih djelatnosti. Škole i vrtići bi trebali biti otvoreni za djecu zaposlenih u nužnim djelatnostima za funkcioniranje društva.

Dućani i ljekarne ostat će otvoreni, a kretanje će biti dozvoljeno isključivo radi odlaska po namirnice, u ljekarnu ili kod liječnika. Prema zasad dostupnim informacijama, ovakve mjere trebale bi trajati najmanje 10 dana, nakon čega će se odlučili hoće li se one produljiti.

Austrija je u četvrtak imala čak 15.145 novih slučajeva zaraze, a najgora situacija je u Salzburgu i Gornjoj Austriji. Ove regije imaju najnižu procijepljenost u državi i već su ranije najavile da će od ponedjeljka uvesti lockdown.

I Njemačka uvodi nove mjere kojima će necijepljenima ograničiti dobar dio javnog života, pa će tako u onim dijelovima zemlje u kojima će bolnički sustav biti preopterećen zbog hospitalizacije pacijenata pozitivnih na koronavirus, necijepljenima biti zabranjen pristup javnim, kulturnim i sportskim događajima te restoranima.

Kako pišu tamošnji mediji, regija Saska koja je najjače pogođena četvrtim valom razmatra djelomični lockdown koji bi uključivao zatvaranje kazališta, zabranu koncerata i odgodu nogometnih utakmica.

Inače, broj novih slučajeva u Njemačkoj nekontrolirano raste, a situacija je dramatična. U četvrtak je s čak 65.371 novim slučajem zaraze oboren crni rekord od početka pandemije.

www.sjever.hr / index.hr / Hina
19.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.