Now Reading:
Bosilj i Grđan najavili 6. sjednicu varaždinskog Gradskog vijeća – biraju se dobitnici ovogodišnjih priznanja i novo Kazališno vijeće
Full Article 2 minutes read

Bosilj i Grđan najavili 6. sjednicu varaždinskog Gradskog vijeća – biraju se dobitnici ovogodišnjih priznanja i novo Kazališno vijeće

Sljedeći petak s početkom u 13 sati u HNK Varaždin održat će se šesta sjednica varaždinskog Gradskog vijeća, a gradonačelnik Neven Bosilj i predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan u petak su se osvrnuli na najvažnije točke dnevnog reda o kojima će raspravljati.

Kako je istaknuo gradonačelnik Bosilj, na nadolazećoj sjednici donijet će se odluka o dobitnicima ovogodišnjih priznanja Grada Varaždina. Napomenuvši kako je povjerenstvo obavilo svoj posao, Bosilj je dodao kako nikada nije bilo toliko prijedloga kao ove godine.

– Ove godine je gotovo 50 naših sugrađana i institucija bilo je predloženo. Nažalost, ne možemo dodijeliti toliko nagrada, makar ih svi predloženi zaslužuju tako da se nadamo da će idućih godina biti prostora za njihovo nagrađivanje – rekao je Bosilj i dodao kako će se nagrade uručiti 6. prosinca na svečanoj sjednici Gradskog vijeća povodom Dana Grada Varaždina.

Uz to, vijećnici i vijećnice raspravljat će o radu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, a s obzirom da u prosincu ističu četverogodišnji mandati članovima upravnih vijeća, održat će se i njihov reizbor, dok će gradonačelnik Bosilj za predsjednika Kazališnog vijeća predložiti ravnatelja Glazbene škole u Varaždinu Davora Matačića.

Predsjednica Grđan rekla je kako će se dnevni red sastojati od ukupno 9 točaka. Vijećnici i vijećnice će uz prijedlog kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Varaždina i radu HNK Varaždin raspravljati i o izvješću o radu javne ustanove Gradski stanoviprodaji zemljišta u Gospodarskoj zoni Brezje, ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi, programu upravljanja imovinom, programu rada Savjeta mladih za 2022. godinu i poništenju odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta.

Točka 9. tiče se izbora i imenovanja članova upravnih vijeća, a kako je pojasnila Grđan, birat će se članovi Povjerenstva za umirovljenike, upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta Varaždin, Dječjeg vrtića Varaždin te gradskog Kulturnog vijeća.

-Imenovat ćemo i nove članove Kazališnog vijeća HNK Varaždin te upravnog vijeća Gradskog muzeja VaraždinGradske knjižnice i čitaonice Metel OžegovićKoncertnog ureda Varaždin i Regionalne energetske agencije Sjever. Također ćemo se pozabaviti i izborom i imenovanjem upraviteljice Zaklade solidarnosti Grada Varaždina – rekla je Grđan.

tklopotan / www.sjever.hr
19.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.