Now Reading:
UŽIVANCIJA UZ OTVORENA LOŽIŠTA Prvi jesensko-zimski piknik u Svetom Ivanu Zelini: košarice s klasičnim zimskim jelima, štrukli, knedle i autohtono vino
Full Article 2 minutes read

UŽIVANCIJA UZ OTVORENA LOŽIŠTA Prvi jesensko-zimski piknik u Svetom Ivanu Zelini: košarice s klasičnim zimskim jelima, štrukli, knedle i autohtono vino

Izletište Vina Kos-Jurišić pokrenulo je projekt „Piknik u vinogradu“ 15. svibnja 2020. godine kao odgovor na mjere izazvane korona situacijom. U ponudi su bile četiri košarice – „Špekec“, „Picek“, „Pajcek“ i „Grincajg“.

Piknik je ovo ljeto, 2021. godine, obogaćen za još jedan projekat „Piknik pod zvijezdama“ koji prate vinski kokteli. Ove godine odlučili su krenuti s prvim sezonskim piknikom i to baš jesensko-zimskim.

Održat će se u izletištu Vina Kos-Jurišić – Suhodol Zelinski 25 u Svetom Ivanu Zelini, a organizatori su izabrali upravo 11. studenoga jer je i blagdan svetog Martina. Okupljanje je previđeno za 15 sati.

U novim, jesenko-zimskim košaricama naći se klasična zimska jela: kuhani buncek, pečene krvavice, kobasice i carsko meso uz dobro poznate priloge zelje i restani krumpir, a kao desert pratiti će ih zapečene štrukle i knedle od sira sa domaćim pekmezom od marelica.

Posebnu čar pikniku dati će otvorena ložišta gdje će posjetitelji sami moći ispeći kobasice ili carsko meso, a isto će moći pojesti unutar ugostiteljskog objekta uz kamin. Također, posjetitelji će moći naručiti i vinogradarsku juhu koja se poslužuje u zdjelicama od kruha.

Vinske koktele zamijeniti će kuhano vino po receptu dede Đureka. Po čemu će još ova košarica biti posebna? Uz ove košarice će ići isključivo butelja autohtone zelinske sorte Kraljevine za koju je ove godine dobivena zlatna diploma na ocjenjivanju vina u sklopu „Vina od davnina“.

www.sjever.hr
11.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.