Now Reading:
Stiže pojačanje u redove JVP-a Varaždin, zapovjednik Labaš o položaju vatrogasaca: Moglo bi se poboljšati svašta!
Full Article 1 minutes read

Stiže pojačanje u redove JVP-a Varaždin, zapovjednik Labaš o položaju vatrogasaca: Moglo bi se poboljšati svašta!

Natječaj za prijem novih vatrogasaca u redove Javne vatrogasne postaje Grada Varaždina završio je  9. listopada, a kakav je bio odaziv na natječaj za naš portal prokomentirao je zapovjednik JVP Grada Varaždina Ivica Labaš.

Pristiglo je 35 molbi koje idu na daljnju obradu, a svi prijavljeni odreda su muškarci.

– Još nije završeno. Sada idemo dalje u postupak realizacije tih molbi te slijedi klasifikacija, formalni uvjeti što će potrajati mjesec, dva, možda čak i tri – ispričao nam je Labaš dodavši kako je odaziv ipak bio nešto manji nego na ranijim natječajima.

Ono što bi dobar vatrogasac trebao imati, kako je ranije istaknuo Labaš, prije svega su ljubav prema poslu, senzibilitet prema okolini, ljudima i životinjama.

– Vatrogastvo ne možeš stvoriti, moraš to nešto imati u sebi da možeš dati svoje vrijeme, riskirati svoje zdravlje i ne daj Bože život za spas drugoga, bez toga ništa – naglasio je uoči raspisivanja natječaja zapovjednik Labaš.

O današnjem položaju vatrogasaca zaključio je kako bi se moglo poboljšati svašta – ravnopravni status i kvalitetnije plaće kao poticaj za mlade ljude.

abrkic/sjever.hr
03.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.