Now Reading:
Uz 70. rođendan: Udruga slijepih Međimurske županije predstavila projekt „Novi izazovi” kojim će se olakšati svakodnevica 31 korisnika
Full Article 2 minutes read

Uz 70. rođendan: Udruga slijepih Međimurske županije predstavila projekt „Novi izazovi” kojim će se olakšati svakodnevica 31 korisnika

U petak je u Čakovcu predstavljen novi projekt Udruge slijepih Međimurske županije „Novi izazovi“, vrijedan 499.968,67 kuna, koji će se provoditi 20 mjeseci, odnosno do 1. ožujka 2023. godine.

Financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda te je nastavak projekata „Izazov“ i „Izazovnije – kontinuirana podrška slijepim osobama u Međimurskoj županiji“. Tijekom dvije godine provedbe spomenutih projekata pruženo je gotovo 1500 usluga videćih pratitelja za 51 korisnika.

Udruga slijepih Međimurske županije od 2013. godine kontinuirano pruža usluge videćeg pratitelja osobama s invaliditetom i slijepim osobama kroz provođenje nacionalnih i europskih projekata i programa.

Projekt Novi izazovi provodi se s ciljem povećavanja socijalne uključenosti i unaprjeđenja kvalitete života slijepih osoba kroz osiguravanje usluge videćeg pratitelja. Zahvaljujući projektu osigurat će se pratnja za 31 korisnika, člana Udruge slijepih Međimurske županije, te je planirano pružanje više od 600 usluga. Kako je istaknula voditeljica projekta Marina Gašparić, osiguravanje videće pratnje doprinosi povećanju uključenosti slijepih osoba u društveni život u zajednici te njihovoj samostalnosti, a vodi i rasterećenju skrbi za slijepu osobu od strane članova obitelji.

Početnoj konferenciji projekta „Novi izazovi“ nazočile su gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i pročelnica Službe za poslove župana Petra Vadlja, a predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije i koordinatorica projekta Marija Ciglar istaknula je da je videća pratnja jedna od najvažnijih socijalnih usluga koje pružaju svojim članovima. Videći pratitelj provodi brojne aktivnosti, od prijevoza i pratnje korisnicima u različitim svakodnevnim aktivnostima, pruža pomoć u obavljanju kućanskih i administrativnih poslova, potiče članove na druženja i sudjelovanja u aktivnostima Udruge slijepih MŽ i u zajednici.

www.sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
30.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.