Now Reading:
Okupljanje centra i ljevice oko Sandre Herman za prvu međimursku županicu: Nastavljamo dobrim tempom i u dobrom pravcu razvijati našu županiju
Full Article 3 minutes read

Okupljanje centra i ljevice oko Sandre Herman za prvu međimursku županicu: Nastavljamo dobrim tempom i u dobrom pravcu razvijati našu županiju

Nedugo nakon što objavila kandidaturu za mjesto prve međimurske županice, Refomistica Sandra Herman predstavila je svoj tim – Zorana Vidovića, predsjednika međimurskog HSS-a i bivšeg zamjenika župana kao kandidata za svog zamjenika te načelnika Općine Nedelišće Nikolu Novaka iz redova međimurskog SDP-a.

Prilikom predstavljanja tima Herman je naglasila da je riječ o ljudima koji će svojim znanjem, iskustvom, postignućima i konkretnim rezultatima pružiti kontinuitet daljnjem razvoju Međimurske županije.

– Drago mi je što mogu predstaviti svog dragog kolegu i prijatelja Zorana Vidovića. Imali smo odličnu suradnju kao zamjenici župana od 2013. do 2017. godine, iza nas su ostali mnogi konkretni, vidljivi i mjerljivi rezultati i postignuća i sigurna sam da ćemo u mandatu koji je pred nama isto tako odlično surađivati – izjavila je Herman izrazivši zadovoljstvo što je njenu kandidaturu prepoznao i SDP-ov Nikola Novak.

– Izuzetno mi je drago što je moju kandidaturu i čitav ovaj projekt kojeg radimo zajedno za naše Međimurje, kojem je cilj znanje i iskustvo vođenja ove županije i daljnji razvoj Međimurja prepoznao i međimurski SDP. I SDP ima svoje ljude s mjerljivim rezultatima i sigurno će dati veliki doprinos ne samo u ovoj kampanji kojom želimo svi zajedno približiti Međimurkama i Međimurcima naš program, nego i u konkretnom dijelu kada ćemo nakon izbora taj program zajedno i realizirati – kazala je Herman naglasivši kako je u ovom trenutku najvažnije znanje i iskustvo vođenja ove županije.

-Potrebni su jasni i čvrsti stavovi, jasna vizija, ali mi u ovom trenutku stvarno trebamo nekog tko zna kako i na koji način voditi ovu županiju. Mislim da vam to kao kandidatkinja za prvu međimursku županicu mogu ponuditi zajedno sa svojim timom. Nije vrijeme za nekakve probne rokove, probne radove niti za manekenstvo i slikanje. Vrijeme je da nastavimo dobrim tempom i u dobrom pravcu razvijati našu županiju. Ja i moj tim to možemo ponuditi – rekla je Herman pa pozvala Međimurke i Međimurce da im se pridruže u razvoju sigurnog Međimurja koje ima svoju budućnost.

Dodala je da će program predstaviti sredinom studenog kada će se potvrditi sve kandidature. No, najavila je da će njen program imati tri ključne točke sigurnost, razvoj i budućnost.

Kandidat za njenog zamjenika, šef međimurskog HSS-a, Zoran Vidović iza sebe ima dva mandata kao potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca, dva mandata kao zamjenik gradonačelnika te jedan mandat kao zamjenik župana.

-Upravo u tom mandatu kao zamjenik župana zajedno sa Sandrom vjerujem da smo poboljšali kvalitetu rada Međimurske županije i na neki način digli kvalitetu života u Međimurju. Iza nas su brojni rezultati, svaki u svom segmentu. Sandra je prvenstveno u segmentu obrazovanja, kulture i turizma dala je veliki doprinos i vidljive rezultate, a ja u sektoru poljoprivrede – rekao je Vidović prilikom predstavljanja.

Nikola Novak, povjerenik SDP-a sa zadovoljstvom je podržao Sandre Herman kao kandidatkinju na mjestu međimurske županice.

– Međimurski SDP je ovu odluku donio is namjerom okupljanja svih birača građanskog i lijevog centra oko Sandre Herman jer smatramo da upravo ona svojim znanjem, iskustvom, energijom i činjenicom da je bila donedavna dožupanica može dati novi, toliko potrebni zamah daljnjem razvoju naše Međimurske županije – zaključio je Novak.

abrkic/sjever.hr
30.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.