Now Reading:
U OB ZABOK PROBIO SE KORONAVIRUS: Od idućeg tjedna zabrana posjeta?
Full Article 2 minutes read

U OB ZABOK PROBIO SE KORONAVIRUS: Od idućeg tjedna zabrana posjeta?

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana, sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji na području Krapinsko – zagorske županije, ali i zbog dvaju proboja na odjele u spomenutoj bolnici, od idućeg bi tjedna mogle nastupiti velike promjene! O trenutnoj situaciji, na današnjoj press konferenciji stožera Civilne zaštite, izvijestio je ravnatelj bolnice Tihomir Vančina.

– Drugi tjedan ćemo diskutirati o tome da zabranimo posjete u bolnicu jer imamo dva proboja na odjele što nije dobro. Pacijenti koji su gore na odjelima zarazili su se, testirali smo sve naše djelatnike i svi su negativni. Netko je donio virus u bolnicu, a uz te pacijente leže drugi pacijenti koji imaju posjete što je nama zabrinjavajuće jer, bez obzira na covid potvrde posjetitelja, oni mogu prenositi virus iako su cijepljeni. To će biti naš fokus u sljedećem tjednu kako bi donijeli odluku o posjetama što je vrlo bitno za sigurnost naših pacijenata – rekao je ravnatelj Vančina.

Kako kaže Vančina, evidentirana su tri pozitivna slučaja kod osoba koje su cijepljene, a od primitka cjepiva prošlo je 9 mjeseci.

– U principu je situacija s našim djelatnicima vrlo povoljna. Imamo samo 3 djelatnika u samoizolaciji dok svi ostali normalno rade, a velika procjepljenost u našoj bolnici doprinosi sigurnosti nas samih, ali i naših pacijenata. Ono što je sigurno zabrinjavajuće je porast dnevnog broja zaraženih i nadam se da će se ta brojka smanjiti. Dok nema doprinosa svih onih koji se nisu cijepili ne očekujem značajan pomak i apeliram na cijepljenje kako bolnica ne bi bila prepuna covid pacijenata pogotovo onih koji trebaju respiratorno liječenje – poručio je Vančina i dodao kako je 9 pacijenata na odjelu intenzivnog liječenja. Ističe, ta brojka je velika, a tome moramo doprinijeti svi mi.

Pretpostavlja se da su neke osobe bile lažno pozitivne prilikom dolaska u bolnicu, ali da tu nema mjesta za veliku pompu.

Od 220 pacijenata koji leže u bolnici postoji mogućnost proboja jer je virus nepredvidiv. Obitelj koja ima covid potvrde ili je preboljela koronu može biti zaražena i dobiti virus u bolnici. Sljedeći tjedan ćemo donijeti odluke – poručio je na kraju Vančina i dodao kako svakodnevno upućuju apele da se ljudi cijepe kako bi sačuvali bolnicu od opterećenja!

mčaržavec/www.sjever.hr
22.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.