Now Reading:
MANJI RAČUNI ZA STRUJU? I to je moguće uz ove super savjete!
Full Article 2 minutes read

MANJI RAČUNI ZA STRUJU? I to je moguće uz ove super savjete!

Možda zvuči nevjerojatno, ali je istinito – cijene prirodnog plina u Europi rastu i sada su sedam puta više nego prošle godine.

Kriza bi mogla uzrokovati i značajno povećanje na računima za struju, ali stručnjaci ističu da postoji nekoliko načina na koje građani mogu pokušati smanjiti račune, piše N1.
Jedna od najočitijih stvari koje potrošači mogu učiniti je koristiti manje energije i znati što troši najviše energije.

Eoin Kelly, službenik za energetsku politiku pri Europskoj organizaciji potrošača ističe kako je najjeftinija energija ona koju ne koristimo.
-Zagrijavanje prostora i vode zajedno može iznositi oko 50 posto računa kod većine potrošača – navodi Kelly koji tvrdi da postoji mnogo jednostavnih načina na koje potrošači mogu smanjiti potrošnju vode i bolje izolirati svoje domove kako bi im računi za struju bili niži.

Primjerice, mnogi od nas zimi opranu odjeću suše pored radijatora ili čak na radijatoru, ali to je velika greška. Nemojte to raditi jer u tom se slučaju prostori neće pravilno i dobro zagrijavati. Osim toga, telefone i računala ne treba nepotrebno puniti, prenosi N1.

Korištenje tuša s malim protokom također može značajno smanjiti potrošnju vode i smanjiti račune. Osim toga, trebali bi zakrpati rupe oko prozora kako toplina ne bi izlazila, a savjetuje se i korištenje LED žarulja koje će također doprinijeti uštedi. Još jedan način uštede je da odjeću perete samo kada je to stvarno potrebno i to na temperaturi od 30°C.

www.sjever.hr/N1
16.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.