Now Reading:
Roditelji “kapitulirali” – Osmaš Nikola promijenio školu, stavio masku na lice i krenuo na nastavu
Full Article 2 minutes read

Roditelji “kapitulirali” – Osmaš Nikola promijenio školu, stavio masku na lice i krenuo na nastavu

Nikola Gaćina, osnovnoškolac koji je od početka ove školske godine odbijao nositi zaštitnu masku u Osnovnoj školi Krapinske Toplice, od danas je učenik 8. razreda Područne škole Dubrovčan.

Nikola od početka ove školske godine nije pohađao nastavu u Osnovnoj školi Krapinske Toplice jer u zajedničkom prostoru nije želio nositi zaštitnu masku, a ravnateljica matične Osnovne škole Veliko Trgovišće, Diana Duk Petek, rekla je da je dječak u PŠ Dubrovčan ušao s maskom i da normalno pohađa nastavu.

Istaknula je kako se nada da će uspješno završiti 8. razred.
-Što se tiče zaostataka koje ima, pojačano će se s njim raditi da se sve nadoknadi. S Nikolinim roditeljima razgovarala sam ranije, ali i danas te ih upozorila da će i on morati nositi masku kao i ostali učenici škole, na što nisu imali primjedbe – rekla je ravnateljica Duk Petek.

Naglasila je da se u PŠ Dubrovčan učenik pridržava svih mjera, da nema nikakvih problema te da niti ne očekuje da će ih biti.

A što o svemu kaže Nikolin otac Kristijan? Potvrdio je da njegovo dijete sada pohađa drugu školu te dodao da je najvažnije da ide na nastavu.

-Važno da je u školi. Promijenio je sredinu i škola mu se prilagodila – kratko je rekao tata Gaćina. Na pitanje kako mu se škola prilagodila, jer je Nikola danas morao ući u školu s maskom kao i druga djeca, otac odgovara da će se prilagoditi.

Na više puta postavljeno pitanje kako to da sada Nikola nosi masku, a prije je to bio osnovni problem zbog čega danima nije pohađao nastavu u školi u Krapinskim Toplicama, Kristijan odgovara da je glavno da dijete ide u školu.

Nije htio odgovoriti na pitanje kako to da sada djetetu ne smeta maska, a prije mu je, prema tadašnjim izjavama roditelja smetala.

Inače, Nikolu je otac dovezao na prvi dan nastave u školu. Ispratio ga je prilikom ulaska ali otac na naše pitanje je li dijete nosilo masku nije želio odgovoriti.

s.kalajdžija/sjever.hr
06.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.