Now Reading:
Dječjom pjesmom na varaždinskom korzu otvoren Dječji tjedan – najavljen bogat program
Full Article 3 minutes read

Dječjom pjesmom na varaždinskom korzu otvoren Dječji tjedan – najavljen bogat program

Prigodnim programom na varaždinskom korzu započeo je Dječji tjedan koji će trajati sve do nedjelje 10. listopada 2021. godine. Uz gradonačelnika Nevena Bosilja i predstavnike Društva naša djeca Varaždin učenici osnovnih škola uputili su svoje ideje gradskoj vlasti.

Ciljevi Dječjeg tjedna su usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice.

Neven Bosilj, gradonačelnik Grada Varaždina, koji je među prvim gradovima stekao statusa Grada prijatelja djece u Republici Hrvatskoj naglasio je kako se nada da će se to podići na još višu razinu.

– Mi slušamo potrebe djece, možda prije se to nije toliko slušalo, ali ja kao gradonačelnik i ovo Gradsko vijeće sigurno će osluškivati dječje potrebe i učiniti sve da njihove želje ispoštujemo – kazao je Bosilj.

Uz to, gradonačelnik je djeci poručio da budu što aktivniji i da se odraslima ne srame reći svoje želje i nastave podsjećati odrasle kako je to biti dijete.

Predsjednica Dječjeg Gradskog vijeća Vida Huzjak istaknula je kako uživa u ovakvim zbivanjima i poručila djeci da razmišljaju na način da svoja prava iskoriste i uključe se u pitanja koje se tiče škole jer to je, ističe, uistinu vrijedno.

-Svake godine početkom Dječjeg tjedna razmišljamo o idejama i onome što bi htjeli promijeniti, na što bih htjeli da se više obrati više pažnje i na taj način izlažemo ideje i pokušavamo dobiti odobrenje tih ideja, a nama je najbitnije da nas se sasluša – rekla je Huzjak.

Nakon što su gradonačelniku učenici osnovnih škola predstavili svoje želje i potrebe u matičnim školama, a gradonačelnik je obećao, da iako će ih to koštati oko 2 milijuna kuna pokušati ispuniti njihove želje uključivši to u proračun za sljedeću godinu, jer kako ističe, za djecu ništa nije puno.

Predsjednica Dječjeg Gradskog vijeća zaključila je kako se nada da se to obećanje “neće pospremiti u ladicu, već staviti u realizaciju”, te podsjetila da će se 26. listopada održati izbor najboljeg Forumaša i zamolila za prijedlog kandidata za nagradu “Veliko srce Varaždina”.

Dječji tjedan je manifestacija koja obuhvaća brojne aktivnosti namijenjene djeci, a koju u Varaždinu pod Koordinacijskim odborom “Grad Varaždin – prijatelj djece” provode Grad Varaždin, Društvo „Naša djeca“ Varaždin, Dječji forum za prava djeteta Društva Naša djeca, Dječji vrtić Varaždin i privatni vrtići, varaždinske osnovne škole, Pučko otvoreno učilište Varaždin, PU varaždinska, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, Društvo crvenog križa Varaždinske županije, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, Dom za žrtve obiteljskog nasilja „Utočište sv. Nikola“ i ostali partneri.

Program Dječjeg tjedna 2021. možete pronaći ovdje.

abrkic/sjever.hr
04.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.