Now Reading:
Varaždinskim busekima od danas vas vozi Čistoća – evo po kojoj cijeni!
Full Article 2 minutes read

Varaždinskim busekima od danas vas vozi Čistoća – evo po kojoj cijeni!

Prvog listopadskog jutra, od 5 sati, u Varaždinu je u promet krenuo novi linijski prijevoz putnika, onaj tvrtke Čistoća d.o.o.

Prilikom preuzimanja komunalnog linijskog prijevoza putnika tvrtke Čistoća d.o.o. na Gradskom kolodvoru gradonačelnik Neven Bosilj naglasio je kako je bilo opstrukcija prethodne uprave Čistoće, ali da građani mogu biti mirni jer je to sada riješeno.

– Vjerujem da smo uspjeli spasiti stvar. Do jučer smo imali koncesionara, a od danas kreće 5 novih linija, za nas novih 7 buseka, kupljenih rabljenih, ali su tehnički ispravnih. Linijski gradski prijevoz ide dalje u ovim lijepo oslikanim busevima Čistoće – rekao je gradonačelnik te dodao kako postoje naznake da će sljedeće godine aplicirati na promjenu tih autobusa u one električne i zelenije.

Kod većih buseka kapacitet putnika je 45, a kod manjih 23, a posebno su prilagođeni za ulazak invalida i majki s malom djecom. Buseki će voziti na pet linija, po osam krugova. Cijena mjesečne karte je 160 kuna, a godišnje 1600 kuna.

– Cijena karte je 5 kuna i kupuje su u busu, dok za 8 kuna jednosatno možete i presjedati. Može se kupiti vrijednosna kartica trenutno kod nas na blagajni i onda je cijena karte 4 kuna ili s presjedanjem 7 kuna – rekao je novi direktor Čistoće Zoran Svetec pa dodao kako su u pregovorima s tvrtkama koje bi prodavale vrijednosne karte na njihovim lokacijama.

Svetec je pozvao građane da u sljedećih mjesec dana izraze svoje želje za mogućim promjenama ili korekcijama voznog reda koji se do 1. prosinca mora uputiti prema Gradu za sljedeću godinu.

Franjo Rajner iz Čistoće rekao je kako je ovaj projekt linijskog prijevoza izveden u relativno kratkom periodu.

– Buseki su krenuli i to je nabitnije kao i da je kontinuitet usluge ostao isti. Prilikom odabira autobusa gledali smo što kod prethodnog koncesionara nije štimalo. Gradski prijevoz uz kombije nisu dobro rješenje jer u njega ne može ući osoba s nekim pomagalom. Ovo je prvi put da Varaždin ima autobuse onako kako bi gradski prijevoz zaista trebao izgledati.

Do kraja ove godine linije su iste kao što su i bile, ali od iduće godine se mijenjaju.

Vozni red provjerite ovdje.

abrkic/sjever.hr
01.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.