Now Reading:
Sačuvajmo prošlost za zelenu budućnost: Ivančani, predbilježite se za sadnicu klonirane ivanečke lipe
Full Article 2 minutes read

Sačuvajmo prošlost za zelenu budućnost: Ivančani, predbilježite se za sadnicu klonirane ivanečke lipe

Pošto stara ivanečka lipa polako ide svom nužnom biološkom kraju, Grad Ivanec je u suradnji s Hrvatskim šumarskim institutom na ovakav način spašava za budućnost.

Grad Ivanec i gradska tvrtka Poslovna zona Ivanec pozivaju sve zainteresirane građane da se u četvrtak i petak, 23. i 24. rujna, predbilježe za dodjelu sadnicu klonirane ivanečke lipe.

Naime, temeljem velikog interesa građana za sadnju kloniranih lipa, Grad Ivanec im je i ove godine odlučio pokloniti 150 mladica – klonova originalnog stabla, koji su u Hrvatskom šumarskom institutu u Jastrebarskom uzgojeni od reznica koje su s matičnog stabla uzete prošle godine.

Predbilježbe će se obavljati na štandu na Kinotrgu Ivanec, od 10 do 14 sati. U slučaju lošeg vremena, za dodjelu sadnice moći ćete se u isto vrijeme predbilježiti u prostorijama Projektnog ureda za EU fondove, Ul. V. Nazora 6/II.

Grad je ovaj projekt nazvao „Sačuvajmo prošlost za zelenu budućnost“. Naime, pošto stara ivanečka lipa polako ide svom nužnom biološkom kraju, Grad Ivanec je u suradnji s Hrvatskim šumarskim institutom na ovakav način spašava za budućnost.

Uz činjenicu da će građani na svojim imanjima zasaditi mnogo lipa te da će iduće godine biti zasađen i drvored ivanečkih lipa u Poslovnoj zoni, ovaj projekt ima naglašenu ekološku notu, jer poznato je da je cvijet lipa prvorazredna ispaša za pčele.

www.sjever.hr/ivanec.hr
21.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.