Now Reading:
OD PONEDJELJKA ZAŠTITARI ČUVAJU ULAZ U OSNOVNU ŠKOLU U KRAPINSKIM TOPLICAMA – Kolar: Prosvjednici koji zastrašuju djecu nisu dobrodošli u Zagorju
Full Article 2 minutes read

OD PONEDJELJKA ZAŠTITARI ČUVAJU ULAZ U OSNOVNU ŠKOLU U KRAPINSKIM TOPLICAMA – Kolar: Prosvjednici koji zastrašuju djecu nisu dobrodošli u Zagorju

Zaštitari će od ponedjeljka nadzirati ulaz u osnovnu školu u Krapinskim Toplicama ali i školsko dvorište. Potvrdio je to župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, koji je rekao da će napraviti sve da tamošnji osnovnoškolci mogu sigurno i bezbrižno dolaziti u školu i pohađati nastavu.

A na takvu je odluku utjecao događaj u petak kada je nekolicina roditelja okupila dvadesetak prosvjednika koji su nezadovoljni odlukom da njihova djeca i dalje moraju nositi maske u školi prosvjedovali ispred škole.

Kolar je kazao da će kao osnivač napraviti sve da djeca mogu nesmetano i bez straha doći u školu te im omogućiti nesmetano odvijanje nastave. Naglasio je i da su svi oni, koji su se odazvali na prosvjed u petak, prekršili zakon koji jasno kaže da ne smije biti organiziranog prosvjeda ili okupljanja kod obrazovne ustanove za vrijeme kada se odvija nastavni proces.

Župan nije zadovoljan ni reakcijom policije jer, rekao je, oni su takav skup trebali zabraniti odnosno prekinuti. No, župan je odlučan da se takve scene ispred škole i pred očima djece više neće ponoviti stoga Županija šalje zaštitare.

Istaknuo je i da tu školu pohađa 308 učenika od čega roditelji tek dvoje njih protestiraju protiv nošenja maski.

s.kalajdžija/sjever.hr 11.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.