Now Reading:
Odlično posjećeni programi u Krapini u petak i subotu, autokino i natjecanje u stolnom tenisu
Full Article 3 minutes read

Odlično posjećeni programi u Krapini u petak i subotu, autokino i natjecanje u stolnom tenisu

Autokino, odnosno projekcija filma „Brzi i žestoki 9” ovoga petka, bio je svojevrsni uvod u ovogodišnji Tjedan kajkavske kulture u Krapini.

Na poligonu u Mihaljekovom jarku tražilo se mjesto više i brojni su građani iskoristili priliku uživati u filmskom hitu na neuobičajeni način, što je dokaz da su i ovakva događanja dobrodošla u Krapini.

U subotu pak su započeli Dani krapinskog sporta, uz 20. otvoreno natjecanje u stolnom tenisu Krapina 2021. Memorijal Jurice Spačeka, održano u sportskoj dvorani Srednje škole Krapina.

Dodajmo da su najbolji bili Barbara Ćuk u kategoriji do 12 godina te Leonardo Petrović u kategoriji do 18. U kategoriji do 40 godina prvo je mjesto osvojio Hrvoje Martinec, a u dobnoj kategoriji između 40 i 60 godina Krešimir Maras. U kategoriji iznad 60 godina pobjednik je Mladen Grantverger. U parovima najbolji su bili par Grantverger-Zovko. Turnir je okupio više od 70 stolnotenisačica i stolnotenisača.

Dani sporta trajat će do 12. rujna, a nastavit će se danas Memorijalnim turnirom Jurica Mehun, na teniskim terenima na ŠRC Podgora, Kupom Grada Krapine u disciplini lov ribe udicom na plovak te Brdskom biciklističkom utrkom Neandertalka. Danas u 9,00 sati s Trga Ljudevita Gaja kreće i tradicionalni Pohod Planinarskog društva Strahinjčica Krapina – „Putevima dedeka Kajbumščaka“.

Središnji dio nedjeljnog programa bit će svečano otvorenje Tjedna kajkavske kulture Krapina 2021. koje će se od 18.30 sati održati na Trgu Ljudevita Gaja, uz predstavljanje povijesnih postrojbi i prigodan glazbeni program Adama Končića i Savskih valova. Uoči otvorenja manifestacije, u 17 će sati ispred Festivalske dvorane biti otvorena izložba dječjih radova, dok će u 18 sati na Trgu početi svečani mimohod postrojbi.

Nedjelja će završiti koncertom Kumova od 20 sati.

www.sjever.hr 05.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.