Now Reading:
Ministar o novoj školskoj godini i epidemiološkim mjerama
Full Article 1 minutes read

Ministar o novoj školskoj godini i epidemiološkim mjerama

Nakon sjednice Vlade ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs govorio je o okviru epidemioloških mjera koji je nakon promišljanja pripremljen za novu školsku godinu, objavio je HRT.

Rekao je kako smo prošlu školsku godinu završili zadovoljavajuće, djeca su svega pet tjedana na nivo RH bili izvan škole, odnosno on-line. To nas svrstava u sam vrh u EU, naglasio je.

– Na osnovu iskustava koje smo stekli lani, kao i rezultata istraživanja, mjere će biti nešto relaksiranije. Djeca od prvog do petog razreda koji su bili isključivo u “balončiću” odnosno nije bilo kretanja i miješanja, u idućem razdoblju moguće će biti donekle se miješati. Dopustit će se direktna nastava u kategoriji izbornih predmeta, dopunske i dodatne nastave koja je lani išla kompletno on-line – najavio je ministar Fuchs.

– Jednako tako u višim razredima bit će dopušteno mijenjanje učionica, korištenje kabineta – učionice za fiziku, kemiju, informatiku, naravno uz upute oko dezinfekcije između pojedinih razreda i prozračivanje prostorija – dodao je.

Također je rekao kako će biti omogućeno i bavljenje sportom unutar škola.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

www.sjever.hr / hrt.hr
27.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.