Now Reading:
U Zagrebu uskoro prva stručna konferencija projekta SPAM o skrbi za osobe s demencijom – projekt je vrijedan gotovo 1,5 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

U Zagrebu uskoro prva stručna konferencija projekta SPAM o skrbi za osobe s demencijom – projekt je vrijedan gotovo 1,5 milijuna kuna

Prva Stručna konferencija pod nazivom Suradnjom u EU projektu Svi za pamćenje (SPAM) do bolje skrbi za osobe s demencijom održat će se u nedjelju, 29. kolovoza u Hotelu International Zagreb.

Organizatori konferencije su Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo i Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest.

Projekt SPAM pokrenut je od strane Grada Zagreba i partnera: Psihijatrijske bolnice „Sveti Ivan”, Klinike za psihijatriju Vrapče, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar”, Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest (HUAB) te Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku – Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek.

Njegov je cilj širenje socijalnih usluga u zajednici za pomoć oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih demencija i njihovim obiteljima, a njime se nastoji pružiti podrška oboljelima od Alzheimerove bolesti i drugih oblika demencije pružanjem dviju novih socijalnih usluga na području Grada Zagreba, i to uspostave popodnevnog boravka za oboljele od Alzheimerove bolesti i drugih demencija te uspostave mobilnog tima za prijevoz do boravka i podršku u svakodnevnim aktivnostima.

Vrijednost projekta je 1.421.954,69 kuna, koje u potpunosti financira EU, traje do rujna 2022. godine, a bit će obuhvaćeno ukupno 300 korisnika oboljelih od Alzheimerove bolesti i drugih demencija.

www.sjever.hr/fb-grad zagreb
26.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.