Now Reading:
Radovi na obnovi Centra za odgoj i obrazovanje u Krapinskim Toplicama biti će gotovi do početka nove školske godine
Full Article 5 minutes read

Radovi na obnovi Centra za odgoj i obrazovanje u Krapinskim Toplicama biti će gotovi do početka nove školske godine

U srijedu je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar sa zamjenicom Jasnom Petek, načelnicom općine Krapinske Toplice Gordanom Jureković i ravnateljem Centra za odgoj i obrazovanje u Krapinskim Toplicama Antunom Zupancom obišao radove na obnovi Centra koji su vrijedni pola milijuna kuna.

Župan Kolar kazao je kako su radovi za proširenju kapaciteta Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice koji vodi brigu o djeci s posebnim potrebama privedeni kraju na vrijeme i da će sve biti spremno za početak nove školske godine.

Djeca će doći na vrijeme u novi i uređeni prostor i vjerujem da će oni biti zadovoljni kao i njihovi roditelji, ali i djelatnici. Kada gledamo, nama treba novi prostor Centra, treba nam nova škola, tako da u pripremi razvojnog sporazuma kojeg radimo, na raspolaganju će nam biti određena sredstva za projektiranje i jedan od projekata kojeg smo predložili Vladi RH je da se projektira novi Centar za odgoj i obrazovanje – rekao je župan.

Kolar je kazao kako bi projektnu dokumentaciju i kupovinu zemljišta mogli realizirati kroz ovu i sljedeću godinu te 2023. početi graditi novi Centar za odgoj i obrazovanje ovdje u Krapinskim Toplicama.

Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek isktaknula je kako su za djecu s teškoćama u razvoju na području Krapinsko-zagorske županije od izuzetnog značaja ustanove kao što je Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice.

U Krapinskim Toplicama već imamo desetljetnu tradiciju odgoja i obrazovanja djece s teškoćama. Nekad je to bilo s područja s cijele države, a danas s područja županije – rekla je zamjenica Petek.

Ovdje se nalazi centar rane intervencije za područje Krapinsko-zagorske županije, kroz neurorazvojnu rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju, izuzetno važan je edukacijsko-rehabilitacijski rad koji se pruža i u Centru za odgoj i obrazovanje i uz uslugu rane intervencije koja već drugu godinu egzistira ovdje u Centru pružamo mogućnost procjene, dijagnostike i terapijskih postupaka iz područja edukacijske rehabilitacije za djecu s teškoćama u razvoju u najranijoj dobi od 0 do tri, odnosno od 0 do 7 godina – rekla je Petek i dodala kako su potrebe veće od trenutno organiziranog načina rada te će se u narednom periodu zaposliti jedna edukacijska rebalitatorica ili rehabilitator koji će osam sati raditi ranu intervenciju.

Načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković izjavila je kako Općina Krapinske Toplice pozdravlja trud i angažman osnivača Krapinsko-zagorske županije u poboljšanju uvjeta za školovanje djece s teškoćama u razvoju.

-Ovaj Centar je jako važan za našu Općinu kao škola u kojoj se školuju djeca s područja cijele županije. Ono što mogu reći da će se Općina svakako aktivnije uključiti s ulaganjima u rad ove odgojno-obrazovne ustanove dodala je Jureković.

Ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice Antun Zupanc rekao je kako Centar ove godine ima povećanje broja učenika.

Radi se o 83 učenika u osnovnoškolskom programu, 25 djece u predškolskom programu namijenjenom za djecu s teškoćama u razvoju. U ranoj intervenciji ove godine očekujemo preko 50 djece iz naše županije i naravno tu su nam i djeca koja borave na dječjem odjelu Specijalne bolnice koja tijekom rehabilitacije pohađaju nastavu u Centru – dodao je Zupanc.

Vrijednost ove investicije je pola milijuna kuna i ona nam omogućava prihvat novih učenika te dobivamo četiri nove učionice i obnovljen prostor blagovaonice Centra. U Centru se školuju djeca do svoje 21. godine. Sada kada smo pokrenuli ranu intervenciju, pokrili smo potrebe djece mlađe životne dobi, znači do šeste godine života, a svakako ćemo razmišljati i o tome da ponudimo kvalitetne sadržaje i mladih osobama s teškoćama u razvoju nakon 21. godine kroz pružanja socijalne usluge boravka – kazao je ravnatelj Zupanc.

m.sopek/sjever.hr 25.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.